Въздухопречистватели, влагоуловители, овлажнители, обезвлажнители и йонизатори

Въздухопречистватели, влагоуловители, овлажнители, обезвлажнители и йонизатори

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 156 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 156 продукта

2 3 4 5

Грижата за чистия въздух е част от грижата за собственото ни здраве. Стоенето в затворено помещение с мръсен въздух категорично влияе негативно и предизвиква редица здравословни проблеми. Все повече потребители търсят решения за справяне с мръсния въздух. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно ще ви запознаем с въздухопречиствателите, овлажнителите и влагоабсорбаторите, които се предлагат на пазара в момента.

Принцип на работа на овлажняващите и пречистващи въздуха уреди

Запознайте се с принципа на работа на всяка от машините:

  1. Въздухопречистватели

Принципът им на действие се основава на разлагане на органичните вещества до безопасни елементи. Предимствата при използването на апаратите са свързани с отсъствие на продукти на разлагане, отделяне на озон, тиха работа. Въздухопречиствателите са енергоспестяващи и мобилни и способстват за освежаването на въздуха и неговото пречистване. Съществуват варианти с ултравиолетови йонизатори, при които се наблюдава автоматичен цикъл, безшумни са при работа и филтрите не се сменят.

  1. Овлажнители

Тези машини се грижат за ефективното овлажняване на въздуха и контролират обезвлажняването, като не позволяват изсушаване на въздуха. Овлажнителите са компактни и лесни за употреба, което ги прави идеално решение дори в домашни условия. Някои марки предлагат модели, които поддържат функцията за йонизиране на въздуха. Делят се на три типа – със студена пара, с гореща пара и ултразвукови овлажнители. Някои модели имат антибактериална касета, която ги превръща в прахоуловители и обезпрашители на въздуха. Ако обичате ароматерапията, в овлажнителя за въздух можете да поставите дифузери с различни аромати.

  1. Влагоабсорбатори

Известни са като обезвлажнители или влагоуловители. Влагоабсорбаторите се делят на пасивни и активни. Пасивните модели не изискват ток, за да абсорбират влагата, докато при активните се наблюдава обратното. Цените на двата вида се различават, поради факта, че електрическият има по-дълъг период на експлоатация. Независимо кой от двата вида ще изберете е препоръчително да проучите нивото на шум, тъй като според проучвания това е един от генералните проблеми при влагоабсорбаторите.

Наличието на въздухопречистватели, овлажнители и влагоабсорбатори вкъщи ще филтрира въздуха, като ще го направи чист и безвреден. Изборът на подобни уреди ще повлияе положително вашето здраве и това на околните.