Аксесоари за вино и напитки

Аксесоари за вино и напитки

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 544 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 544 продукта

2 3 4 5

Част от аранжировката на масата са подходящите аксесоари за напитките, които сервирате. Виното е издигнато в култ още от древните гърци, които са имали специален празник, посветен на бога на виното – Дионисий. Съществува цяла наука за приготвянето му, но не по-малко значим е начинът, по който то ще се поднесе на масата.

Предимства на аксесоарите за напитки

Богато е разнообразието от видовете вино, които познаваме – бяло, червено, розе и десертно са най-популярните, които със сигурност всеки от нас е чувал. Важно е и съчетанието с подходяща храна, както и маниерите на сервиране.

За да блеснете пред гости и близки, а защо не и да си подарите изискана обстановка със семейството, нашите специалисти от онлайн магазин Пазарувай лесно ще ви запознаят с аксесоарите за вино и напитки.

Видове аксесоари

Пазарът предлага широко разнообразие. При избора не забравяйте да се доверявате на отбрани марки, гарантиращи качество и удоволствие при експлоатация на продуктите. Ето кои аксесоари за питиета препоръчваме да имате вкъщи:

1. Чаши – обикновено изборът се прави спрямо напитката, която сервирате. Ако ще залагате на луксозни коктейли, то тогава задължително имате нужда от коктейлни чаши. По правило коктейлите се пият със сламки, така че не пропускайте и тях. Чашите за вино обикновено се избират според типа, който ще сервирате. За бялото ви трябва по-стеснена чаша, а червеното изисква по-разлята заради богатия букет от аромати, които имат нужда от време да се развият. За улеснение на процеса по наливане ви съветваме да използвате накрайник за бутилка, който се поставя директно върху гърлото ѝ и по този начин предпазва от разливане. Добре е да имате и чаши за шампанско, като ви съветваме те да са по-високи, с много тясна чашка, която няма да допусне разгазиране.

2. Отварачки – отварянето на бутилка е цял майсторлък, особено на такива с коркови тапи, които се превръщат в предизвикателство, ако нямате подходящ тирбушон. Препоръчваме ви да търсите тирбушони с тънка спирала, която при навлизане в корка няма да позволи неговото разтрошаване.

3. Тапи и капачки за съхранение – вероятно поне веднъж в живота си всеки се е сблъсквал с предизвикателството да съхрани вино или друга напитка. Съществуват тапи за съхранение на вино и капачки за бутилки, които способстват запазването на свежестта и качеството.

4. Дозатори – широко използвани са от барманите, но всеки може да има този аксесоар вкъщи. Той ще ви позволи да налеете точните милилитри.

5. Охладители – няма нищо по-прекрасно от приятно охладено питие. За охлаждане на вино и други напитки, пазарът предлага широко разнообразие от марки на виноохладители, шампаниери и охладители. Съществуват такива за кенчета, бутилки, специални охладители за бира, както и силиконови, чието предназначение е да охлаждат чашите. Цените им не са високи, което дава възможност всеки да разполага със съоръжението.

6. Фунии - аксесоарите, които се използват за наливане на различни напитки. Доказано е, че това помощно средство присъства във всеки дом. Налични са различни размери и богата гама от цветове.