Чаши за вино и шампанско

Чаши за вино и шампанско

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 400 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 400 продукта

2 3 4 5

Виното е една от най-древните напитки, която се е смятала за божествен еликсир. Неслучайно напитката попада в класацията на най-предпочитаните и днес, а сервирането ѝ на масата съчетава класика и модерност.

Видове вино

Съществува цяла наука за разновидностите, която определя различните вкусове съобразно фактори като сорт грозде и технология на производство. Най-познатите вина са белите и червените. Съществуват и разновидности, които се определят от композицията на захарите и алкохола в тях – сухи, полусухи, сладки и десертни. Шампанското спада към категорията на пенливите и се отличава по технологията на производство, като името си е наследило от родината си Шампан, във Франция.

За да се насладите на уникалния вкус на винените напитки, те трябва да бъдат сервирани в подходящи за това чаши. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно смятаме, че е добре да избирате според критерии като:

1. Форма – определя се от разновидностите на напитките.

2. Материал – най-предпочитани са стъклените и кристални чаши – луксозни и стилни и създават невероятни усещания при консумацията.

3. Повод – изборът на чаши за сватба, в които ще се разлее шампанското, е много важен – комплектът остава завинаги в дома на новото семейство и напомня за ритуалните действия. Предлагат се комплекти от 2 броя, а символ на качество са марките Бохемия и Луминарк.

Подходящи чаши за вина и шампанско

Консумацията на напитките от винен тип в подходящите за това съдове ще отворят сетивата ви и желанието за още една глътка:

  • За бели – основните характеристики са свързани със запазването на температурата на напитката. За младите, подходящи са съдове с по-широко тяло и голям отвор, а за зрелите – трябва да са издължени и високи;
  • За червени – те трябва да са големи и със широк отвор. Кръглата форма на тялото позволява да се развият вкусът и ароматът, за да можете да се насладите на отличните качества. Те могат да са с високо столче и тяло, наподобяващо отворено лале. Стилните чаши Бордо са по-високи и по-тесни от стандартните, а тези в стил Бургундско са чудесни за завъртане на виното за освобождаване на ароматите му;
  • За шампанско – най-предпочитаните са кристалните. Те са луксозни и стилни, а кристалът им придава елегантен външен вид. Звънкостта и красотата им при пречупване на светлината придават на изтънченото шампанско още по-уникален вид и вкус. Широкият отвор и големината на бокала влияят върху ароматите на шампанското и позволяват те да се усещат осезаемо. Острата основа ще развие мехурчетата за пълна наслада.

Избирайте чашите за вина и шампанско с особено внимание и поглед към детайлите. Предлагат се сетове от различни цветове, а цените се определят от материала на изработка.