Епилатори

Епилатори

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 63 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 63 продукта

2 3 4 5

По пътя към поддържане на красиви тяло, лице и крака, всяка жена се стреми да премахне нежеланото окосмяване. Дълги години челните позиции за епилиране държаха самобръсначките. Днес има много голямо разнообразие от методи за премахване на космите, както и такива за поддържане на тялото гладко дълго време. Компактните дамски устройства като епилаторите предлагат обезкосмяване за по-дълъг период от време. Има бюджетни варианти, както и такива с по-висока цена, но и двата вида са ефективни. По какво се различават и как да направите своя избор – това са въпросите, които повечето жени си задават. Ние от онлайн магазин Пазарувай ще се постараем да ви помогнем с избора на качествен епилатор.

Принцип на работа на епилаторите

Принципът на действие на електромеханичния модел е да отстранява косъмчетата чрез механично въздействие. В основата му са двойки дискове или пинсети. Те се въртят с висока скорост и се захващат в определен етап. Броят при всеки модел е различен, както и скоростта на въртене. При докосването на керамичните дискове или пинсети, те захващат косъмчето и го премахват от корен.

Така се постига по-добър ефект, отколкото след бръснене, защото освен че получавате гладка кожа, можете да ѝ се радвате по-дълго време. Има и нови видове усъвършенствани фото и лазерни епилатори за домашно ползване. Те са с по-висока цена, но са по-ефективни и безболезнени. Те убиват космения фоликул чрез топлинен ефект или разряд с малка мощност. Могат да се ползват за тела и лица, както и има варианти за сухо и мокро обезкосмяване.

Какви са разликите:

1. Електромеханичен

Той е най-достъпният модел. Много е ефективен, въпреки че има лека болка докато го прилагате върху кожата и премахвате космите. 

2. Лазер

Тези модели въздействат върху кожата с помощта на инфрачервената светлина. Използването на такъв уред изисква умения, но рискът от раздразнения и болка е минимален. Този тип устройства, които се ползват от салоните и професионалистите, са мощни и ефективни, затова и ефектът им е по-добър. В домашни условия също ще постигнете перфектни резултати и дълготраен ефект, ако спазвате инструкциите на уреда. За да се отървете напълно от окосмяването, ще е необходима повече от една процедура.

3. Фотоепилатори 

Те са подобни на предходния вид, но те не действат чрез нагряване на космения фоликул, а с помощта на светлинен поток, който е с висок импулс. 

С тях също са необходими повече от една процедури, за да имате видими резултати.

Типове епилатори според механизма на премахване

Те се различават от типа на устройството. Това са:

1. Пинсети

Те са от 20 до 60 и осигуряват оптимална епилация. Мненията на жените са, че златната среда са 32 двойки пинсети.

2. Диск

Това са пионерите в обезкосмяването и все още се ползват. Те са с по-ниска цена от останалите варианти, а и ефектът им е добър. Затова и продължават да се търсят. 

3. Хибридни епилатори

Това са електромагнитни епилатори с приставки за подстригване на космите, но по този начин не се премахва косменият фоликул.

4. Лазер

Професионални устройства с висока ефективност. Тези варианти дават дългосрочен ефект, като този период се увеличава с всяка следваща процедура.

5. Фотоепилатори

Едни от най-предпочитаните варианти, защото предлагат професионално отстраняване на космите, което се постига лесно и в домашни условия. Процедурата се прави на точно определено време, като се препоръчва да се избягват летните месеци, тъй като кожата е изложена на слънчеви лъчи и потъмнява. Най-ефикасно е когато човекът няма тен и косъмът изпъква. Интервалите са посочени в инструкциите и трябва да ги спазвате, за да постигнете перфектни резултати.

Предимствата на последните два вида епилатори са безболезнените процедури, но пък електромеханичните са на по-ниски цени.