Сешоари

Сешоари

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 80 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 80 продукта

2 3 4 5

Сешоарът е незаменимият помощник за всяка дама е уредът за сушене на коса.

Съвременните модели сешоари са не само за оформяне на прическата, но и се грижат за здравината и лъскавината на косъма. Новите варианти могат да предложат различни функции – изсушаване, къдрене, изправяне, като едновременно с това намаляват изгарянето на косата. Ако залагате на безупречния си вид, трябва внимателно да изберете.

Избор на сешоар

Преди да започнете да търсите марки и модели, трябва да сте наясно с нуждите си и спецификацията на продуктите. Трябва да гледате:

1. Мощността

Тя се мери във ватове и колкото по-голяма е, толкова по-топъл е въздухът. Така се скъсява времето за сушене и излагането на топлина е по-кратко. Ако сешоарът, който сте избрали не е много силен, ще трябва да подложите своята коса по-дълго време на топлинна обработка, а това ще доведе до изсъхването на косъма. Най-добре се насочете към модел, който е с мощност над 1800 вата.

2. Степени на мощност и ниво на топлината

Предпочетете сешоар с повече степени, за да можете лесно да контролирате затоплянето.

За допълнителен ефект, най-добре е да има и копче за студен въздух, който да помогне за изглаждането.

3. Защитна технология

По-старите модели, както и тези от по-нисък клас, работят с метална сплав, която е в обвивка от изолационен елемент. Те генерират излишната топлина и не са щадящи за косата. Друга спецификация, на която е добре да обърнете внимание, е йонизацията. Тя помага за здравината на косата и е много актуална напоследък. Пречи на изсушаването на косъма и предотвратява цъфтежите.

4. Дизайн

Той определя комфорта на употреба и не е толкова важен в естетичен аспект. Сешоарът трябва да бъде лек и да се хваща лесно, за да можете да работите добре с него. Копчетата е добре да могат да се достигат и натискат лесно.

5. Тегло и размери

Тези спецификации са много важни, особено когато косата е дълга и гъста. Дължината на кабела също е от значение, за да се чувствате комфортно при сушенето. Ако пътувате често, трябва да се насочите към малък и компактен лек модел, който да не заема много място в багажа ви.

6. Аксесоари

Някои модели са в комплект с дифузер и концентратор. Първият аксесоар се използва за къдрава коса, като помага за поддържане на обема и за постигане на красивите къдрици.

Приставката концентратор се поставя, за да увеличи скоростта на струята на въздуха и да я концентрира върху по-малка площ.

Избор според типа на косата

Стилизирането понякога е много трудно, но ако сте избрали правилните продукти, ще постигнете желаните резултати. Има подходящи устройства за всеки тип коса, с които да постигнете перфектния резултат. Ако вашата коса е:

1. Гъста и склонна към наелектризиране

Ако косата ви е такава, сигурно ви отнема много време да я изсушите. Йонният сешоар е много полезен, защото прониква в дълбочината на косъма и помага да се отстрани водата по-бързо. Крайчетата можете да изсушите със струя студен въздух, като така ще намалите наелектризиращия ефект. Турмалиновите варианти също са много подходящи, но цената им е малко по-висока.

2. Чуплива и тънка коса

Ако вашият косъм е слаб и лесно се чупи след боядисване или обезцветяване, то моделите с керамични елементи са перфектният избор. При тях се регулират нивата на топлина и могат да се ползват дори с хладна струя. Те се смятат и за универсални и можете да се спрете на тях, ако не сте решили със сигурност кой да е вашият модел.

3. Къдрава коса

За нея е по-подходящ сешоар с повече нива на мощност. Ниската температура е по-приемлива за тези коси.

В онлайн магазин Пазарувай лесно ще намерите доста варианти, комплекти, професионални и бюджетни варианти, от които да избирате.