Уреди за вакуумиране и консумативи

Уреди за вакуумиране и консумативи

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 89 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 89 продукта

2 3 4 5

Уредът за вакуумиране спомага за увеличаване срока на годност на храните, като същевременно запазва витаминния и здравословния състав. Те се използват активно както в ежедневието, така и в промишления сектор. В онлайн магазин Пазарувай лесно предлагаме разнообразни модели и консумативи на страхотни цени, като ние ще ви помогнем да се запознаете с техните характеристики, разновидности и правилата за употреба.

Същност на уредите за вакуумиране

Това е оборудване, което се използва за съхранение на храни и увеличаване на срока им на годност. В процеса продуктът престава да влиза в контакт с кислорода, поради което възпроизвеждането на бактерии вътре в контейнера се забавя. Това води до факта, че запазва своя вкус и полезен състав за дълго време. С правилното използване на оборудването можете да увеличите срока на годност на продуктите 2-3 пъти. 

Опакованите храни също запазват външните си характеристики, не гният и не потъмняват. По време на съхранение те не изсъхват и запазват миризмата си. Ето защо, тази опция е чудесна за месни продукти, колбаси и разфасовки. Като консумативи най-често се използват стандартни пликове или ролки.

Особености на уредите на вакуумиране

Предлагаме различни консумативи, които могат да ви бъдат полезни в зависимост от модела на вашето устройство. Сред тях можете да откриете както двуслойни пликове и ролки, така и кутии и съдове за съхранение. Преди да закупите уред за вакуумиране, трябва да се запознаете с неговите особености:

  • защита срещу смесване на миризми. Вакуумирането позволява продуктите да запазят естествените си миризми, което е чудесно за чай, кафе и всякакви подправки;
  • защита срещу висока влажност – консумативите предпазват съдържанието от висока влажност и активно размножаване на вредни бактерии. Така хранителните продукти запазват вкуса и полезните си качества за дълго време;
  • безопасно замразяване – можете внимателно да замразявате плодове и зеленчуци, без да ги навредите. При размразяване няма да имат отпуснат вид и неприемлива миризма;
  • защита от насекоми – благодарение на доброто запечатване на консумативите, вакуумирането ви позволява да поддържате зърнени храни, подправки, брашно, сушени плодове. По време на целия процес на съхранение в тях няма да попаднат чужди микроорганизми, така че срокът на годност на продуктите ще бъде значително увеличен.

В сайта можете да откриете кутии, универсални, безжични или камерни уреди за вакуумиране, професионални машини, както и консумативи и комплекти, подходящи за вашето устройство.

Избор

Изборът на уред за дома трябва да бъде съобразен с целта на покупката: дали устройството е необходимо само за съхранение на храна, или ще го използвате и за други цели. Ако се нуждаете от мощна машина за голям обем продукти, тогава е препоръчително да изберете камерен модел, който помага да се удължи срокът на годност на храните и същевременно да се запазят полезните им качества. Ако имате нужда от по-компактно устройство, което може да се използва и за опаковане на домакински предмети, тогава най-добре е да закупите безкамерна машина. 

Има и други показатели, върху които трябва да се съсредоточите при избора на устройство. Допустимите мощности за дългосрочно съхранение на храни са 100-200 вата. За големи количества продукти е най-добре да изберете модели с мощност над 200 вата. Ако кухненското пространство е малко, тогава е по-добре да изберете оборудване с вертикален форм-фактор. Стандартните уреди за вакуумиране работят само в един режим, в който са налични опции като изпомпване на въздух от плика и запечатване. Не забравяйте да вземете и консумативи, подходящи за вашето устройство.