Щипки и пинсети

Щипки и пинсети

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 154 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 154 продукта

2 3 4 5

Наличието на щипки и пинсети в кухнята не бива да се омаловажава. Абсолютно всеки уважаващ себе си кулинар трябва да притежава този тип уреди, за да е подготвен за всякакви ситуации по време на готвене. Пинсетите са малко по-особен инструмент и ще им обърнем специално внимание малко по-надолу в текста. В Пазарувай лесно имаме голямо разнообразие от този тип кухненски артикули и сме сигурни, че ще намерите най-подходящите за вас и то на страхотни цени!

Какви щипки да изберете?

Тъй като те биват няколко различни вида, ще ви помогнем да се ориентирате в избора, като изброим най-основните от тях:

  1. За скари и барбекю – най-често метални, това може би са любимите модели на повечето хора. Кой не обича хубава скара? А какво е тя без правилния инструмент, с който лесно да захващате и обръщате пържоли и кюфтета? Добрият скараджия се познава по щипката!

  2. За салати – основно от пластмасов или дървен материал, тези модели помагат за лесното сипване и дозиране на любимата ви салата;

  3. За сервиране – този уред обикновено представлява плоска лъжица и вилица в едно, за да можете удобно да оформите красива чиния за гостите си;

  4. За лед – тези видове са малки и назъбени, за да не се плъзга лесно ледът. Най-често, когато ви сервират пиенето в бар, ви носят кофичка с лед и такъв тип щипка;

  5. Сладкарски – този вид са изключително прецизни и леко заоблени, тъй като произведенията на сладкарите често са доста пипкава работа и изискват специално отношение към продукта.

Можете да намерите и различни домакински комплекти с няколко разновидности на инструмента или ако не сте чак такива големи кулинари и нямате нужда от отделен уред за различните ястия, можете просто да заложите на универсалните модели.

Какви пинсети има?

Готварските пинсети най-често се използват за почистване на риба. Те са по-големи и по-широки от по-познатите дамски пинсети. Важно е да знаете, че те не са универсален инструмент. Има някои риби, чието почистване няма да стане с пинсета, а има и такива, които няма да успеете да почистите без тях. Когато избирате правилната за вас, е важно да се съобразите с няколко фактора:

  • Материал, от който е изработена пинсетата;

  • Нейната дължина;

  • Формата;

  • Удобство на захват.

Препоръчваме ви да изберете такава от неръждаема стомана, тъй като са най-устойчиви.
Съобразете нуждата си от щипки и пинсети с любимите си неща за приготвяне. Добре оборудваната кухня е несравнимо удобство за всеки.