Отварачки и орехотрошачки

Отварачки и орехотрошачки

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 97 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 97 продукта

2 3 4 5

За тези, които търсят бърз и лесен начин да отворят всякакви продукти, отварачките и орехотрошачките са чудесни помощници. Тези инструменти обикновено са направени от метал и се предлагат в различни форми и размери. Те също имат различни зъби. Зъбците позволяват на потребителя да хване капачката с тях, така че да може лесно да се отвори.

Днес на пазара има много различни видове инструменти за чупене на ядки. Едни са предназначени за чупене на лешници, а други – за бадеми. Има и специални орехотрошачки, които могат да се справят с повече от един вид ядки наведнъж, като орехи, пекан и бразилски орехи. В онлайн магазин Пазарувай лесно предлагаме различни модели на топ цени, подходящи за всяка домакиня и нейните нужди.

Отварачки и орехотрошачки за вашата кухня

Има много различни отварачки и всяка служи за определена цел. Тирбушонът може да се използва за отваряне на бутилки вино. Отварачката за бирени бутилки се използва за специални капачки, които не можете да отворите с ръка. Пресата се използва за отваряне на кутии или буркани, които са консервирани или са затворени по особен начин.

Орехотрошачката е предназначена за отваряне на ядки с твърда черупка, което предпазва ръцете ви от нараняване. Те обикновено са проектирани със зъби, които захващат черупката, за да я счупят на две части. 

Особености на орехотрошачките

Орехотрошачката за ядки е специален механизъм, който помага за разцепването на твърдата черупка на плодовете, получени от определени видове дървета или храсти. Устройството е по-добро от обикновен чук, защото фиксира продукта, като не позволява да се изплъзне в момента на разцепване. Напуканата черупка остава в устройството и не се разпръсква във всички посоки, а плодът на ядката не се сплесква, както се случва при нормален удар с твърд предмет.

Орехотрошачките са малки по размер и винаги ще намерят място в кухнята. Често на телата се придава декоративен вид, така че те могат да се използват като оригинален подарък за всяко събитие. Механизмите за цепене на ядки са изключително прости, дори децата могат лесно да ги овладеят. 

Категориите орехотрошачки се различават според предназначението им, според материала на производство и сортовете ядки. Устройствата могат да бъдат изработени от дърво, метал, пластмасовите опции са по-рядко срещани, а сребърните устройства могат да бъдат намерени като антики. Повечето орехотрошачки са предназначени за работа с орехи, рядко се срещат отделни устройства за по-малки плодове, като кедрови ядки, лешници, а също така можете да се възползвате и от орехомелачките.

Видове

Появата на устройства за отваряне на консерви и бутилки се дължи на началото на използването на консервиран лист за тяхното производство. Материалът стана по-тънък и сравнително мек. Ножът може да се изплъзне от повърхността на консервата и тогава последствията да са, меко казано, неприятни. Не по-малко опасен е ръбът на образувания разрез. 

Основните елементи на специалните отварачки са дебело късо острие, което е трудно за счупване и специален ограничител за ръба на консервата, така че устройството да не се изплъзва. Това прави възможно получаването на по-равни ръбове и процесът на отваряне на кутията по-безопасен. Нека разгледаме какви видове отварачки можете да откриете:

  • отварачка, предназначена за кутии. Капаците на такива буркани имат специален жлеб покрай фланеца. Ако издърпате ключа равномерно, бурканът се отваря и полученият ръб, въпреки тънкостта на калая на това място, се оказва доста безопасен;
  • отварачките за бутилки са изключително полезни и лесни за употреба, като можете да откриете различни комбинирани модели;
  • за консерви и метални кутии можете да използвате както обикновени, така и електрически отварачки. Те се захващат стабилно за продукта, което не позволява да ви се изплъзнат по време на работа.

Предлагат се специални отварачки за бира и вино, които могат да бъдат дървени или метални, както и универсални, които можете да използвате за различни бутилки.