Точила и масати за ножове

Точила и масати за ножове

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 167 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 167 продукта

2 3 4 5

За виртуозното готвене и впечатляващото сервиране са необходими не само безупречни готварски умения и желание, но и подходящото оборудване. Важна част от него са качествените остри ножове. В този раздел сме събрали за вас удобни приспособления за тяхното наточване, които значително ще улеснят задачата ви. Вижте как да изберете точила и масати.

Какви видове точила предлагаме?

В раздела сме подбрали за вас модели, сред които:

  • Диамантени – диамантените точила са много популярни заради ефективността и достъпността си. Много от моделите имат отвор във формата на буквата V и острието на ножа или ножицата се поставя вътре;

  • В две стъпки: диамантени + керамични пръчици – двата отвора се използват последователно първо за грубо наточване, после за фино шлифоване. Двойните точила от различни материали постигат изключително прецизен резултат;

  • Електрически точила – постигат бързи професионални резултати. Много от видовете са подходящи за заточване на готварски ножове, ножици и отвертки. Няма нужда да движите острието напред-назад. Специални водачи го задържат под правилен ъгъл; 

  • Джобни точила – те са компактни и наистина се побират в джоба. Някои модели са дори с ключодържател. Можете да ги носите със себе си навсякъде и лесно да реагирате при всяка ситуация: вкъщи, на вилата, на почивка, на къмпинг;

  • Уред за заточване с поставка и дръжка – осигурява максимално удобство – не е нужно да го държите в ръце. Поставя се стабилно на плот или маса, така че цялата ви енергия е концентрирана в качественото наостряне;

  • За ножици – точилата за заточване на ножици имат два отвора, в които можете да поставите остриетата едновременно;

  • Заточващи абразивни камъни – на камъка трябва да е указана степента на грапавост. По-ниската степен означава по-грубо заостряне, по-високата – по-фино. Познати още като „водни“.

Какво е масат?

Масатът е инструмент за наостряне. Използва се както за кухненски, така и за други видове ножове и ножици. Има продълговато, грапаво, стоманено острие и дръжка.

За да използвате правилно масат, трябва да го поставите вертикално с върха, опрян в твърда повърхност, и да хванете здраво дръжката. Важно е да държите вашия масат в стабилно положение, без да мърда или да се накланя, след което да прокарате острието на ножа по неговата грапава повърхност.

Масатите, предлагани в настоящия раздел, са с различна дължина (18, 20, 25, 30 см). Ще откриете както кръгли, така и плоски масати с абразивно диамантено покритие.

Защо да изберете от Пазарувай лесно?

Когато се нуждаете от добро оборудване и продукти за кухнята, Пазарувай лесно е партньорът, на който можете да се доверите. Стартирал като част от семейството на предаването „Бон Апети“, онлайн магазинът ни е мястото, където винаги ще откриете прецизно селектирани качествени, ефикасни и разнообразни домакински артикули с широк диапазон от цени.