Чаши за високо алк. напитки

Чаши за високо алк. напитки

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 227 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 227 продукта

2 3 4 5

Високоалкохолните напитки са широко разпространени по целия свят. Пиенето им в подходящи чаши – също. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно ще ви дадем няколко съвета, с които да подпомогнем избора ви на правилните комплекти за пиене на концентрат.

Видове съдове

Подходящите съдове ще ви помогнат да се насладите напълно на качествата и вкуса на високоалкохолните питиета. Ето кои са точните чаши за всяко от тях:

  • Чаши за коняк и бренди – те се отличават по някои характеристики – имат точно определена обемна форма и нисък крак. Това ви позволява затопляне с ръце, докато дегустирате питието. Конякът има специфичен аромат, който се усеща осезаемо под влияние на температурата. Брендито консумирайте в съдове с овална форма. Винаги ги дръжте за столчето, а не за стъклото;
  • За ракии – ракията е традиционна за България и е широко разпространена у нас. Тя спада към категорията на концентратите, а подходящите градуси за консумация са между 45 и 55. Пиенето на такъв тип питие в подходяща чаша със столче и нито много тесен, нито много широк отвор способства за усещане на аромата ѝ;
  • За уиски – уискито се предлага в богата гама от разновидности, сред които най-популярните са шотландско и ирландско. Който и вид да изберете, задължително консумирайте високоалкохолната напитка в стъклени или кристални съдове. Това ще придаде още повече изтънченост на питието, а освен това ще ви даде възможност да се насладите на високия градус, перфектния вкус, да усетите характерните аромати и да поискате още една глътка от кехлибарената течност;
  • Коктейлни – тук разполагаме с разнообразие откъм форми, които зависят от избрания от вас коктейл. Чашите, в които се наливат питиета от рода на мартини, са високи и със столче. Съдовете, в които ще пиете коктейли с водка, са подобни на тези за безалкохолно.

Критерии за избор

Освен по вида на високоалкохолните напитки, съдовете за консумация е добре да бъдат избирани, отчитайки и критерии като форма, която е определяща за развитието на аромата. Дебелината на стъклото и неговата прозрачност дават възможност да оцените текстурата и флуидността на съответната напитка.

Важно е да знаете, че основно материалът на изработка на съвременните чаши за този тип напитки е стъкло или кристал. Кристалните са много деликатни, луксозни и по-скъпи в сравнение със стъклените, но ефектът от използването им е предпочитан заради звънкостта и пречупването на светлината.

Дали ще изберете питиета с ниско съдържание на алкохол, или ще предпочетете високоалкохолни напитки, то винаги помнете, че именно в подходящата чаша се крие удоволствието от консумацията.