Белачки

Белачки

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 195 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 195 продукта

2 3 4 5

Каква белачка ви е нужна в кухнята? Защо моделите се различават и как да ги използваме оптимално? Вижте повече за спецификите на този задължителен за всяко домакинство инструмент.

За какво са основните видове белачки?

Надлъжна

Класическата ръчна белачка е с продълговата форма. В горната ѝ част има вертикална режеща част. Удобна е за белене на зеленчуци и плодове с овална или неправилна форма: картофи, ябълки, цвекло и др. Формата ѝ позволява с едната ръка да държите картофа, а с другата да извършвате кръгови движения с белещата част.

Повечето модели имат на върха си остър шип, с който можете да издълбавате повредени или наранени части от зеленчука.

 

Хоризонтална

Тази белачка е подходяща за белене на продълговати зеленчуци: краставици, тиквички, моркови и др. Хоризонталното ножче позволява лесно да извършите едно белещо движение по цялата дължина на хранителния продукт.

Какви други видове ще откриете?

За да улеснят работата ви по подготовката на храните за готвене и сервиране, производителите са разработили разнообразни видове белачки. Всеки от тях е съобразен с особеностите на конкретни зеленчуци и плодове, които използваме в готвенето:

  • Белачка с назъбено острие – това е разновидност на класическия модел, чиито ножчета са назъбени. Това ги прави подходящи за меки плодове и зеленчуци като домат, праскова, киви и други;

  • За портокали – с шипче, което помага да разделите кората на портокала на части, след което лесно да я отлепите;

  • За лимонова кора – с този инструмент лесно можете да настържете лимонови кори в сладкиша или ястието;

  • Уред за почистване на ябълки – с удобните приспособления е лесно да отстраните семките на плода, запазвайки целостта му;

  • Уред за белене на ябълки – поставяте ябълката на специална поставка и въртите. Устройството само бели кората от всички страни;

  • Белачка за джинджифил – малкото острие се справя перфектно с неравната кора на корена;

  • За жулиени – с нейната допълнителна държаща част лесно оформяте жулиени от морков, целина, ряпа и др.;

  • Двустранна – удобна за продълговати зеленчуци, които едновременно обработвате от две страни;

  • За аспержи;

  • Комплекти – в тях са събрани няколко вида, предназначени за беленето на различни продукти.

Кои сме ние от Пазарувай лесно?

Онлайн магазин Пазарувай лесно е създаден, за да отговори на нуждите на домакинството. Ние знаем какво работи ефективно и ви представяме богат избор на достъпни цени.

В раздела сме включили ръчни уреди, изработени от стомана, керамични, с пластмасови, силиконови или дървени дръжки. Остава просто да откриете най-доброто за своите нужди.