Барбекюта на газ

Барбекюта на газ

Hide Sidebar Решетка Списък

25 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

25 продукта

2 3 4 5

Газовите барбекюта са доста актуални напоследък. Те заемат челните места, защото са лесни за употреба, а освен това имат и много други предимства, пред останалите модели.

Характеристики на газовите барбекюта

Качествените модели са изработени от солидна стомана. Те имат практичен дизайн, симетрични линии и всеки един от детайлите им е изработен прецизно.

Някои от най-важните им характеристики са:

1. Видът горелка

Препоръчва се да е изработена от неръждаема стомана, месинг или чугун. Най-добре се насочете към вариант, при който температурата на печене може да се регулира плавно, а не е на степени.

1. Производителност

Тя се определя като се вземат предвид няколко фактора:

  • мощност на скарата в киловати;
  • каква е конструкцията на горелките;
  • материал и размер на грила.

Диапазонът на температурата също влияе на производителността при газовото барбекю. Много важно е тя плавно да се разпределя, за да постигнете най-доброто качество при печене.

1. Устойчивост

Препоръчително е скарата да не се клати и да не дрънчи. Капакът трябва да се отваря лесно, а движението да е плавно и да не изисква усилия от ваша страна.

1. Скари 

Те трябва да са изработени от стомана или друг вид материал, който не ръждясва, особено ако ви трябват за професионална употреба. Най-популярните са тези от чугун. Моделите с котлони също са доста актуални.

1. Мобилност

Колелцата, които са поставени на газовите барбекюта помагат за преместването им, като така ви улесняват максимално, докато търсите най-подходящото място за поставяне или планирате често да го сменяте според метеорологичните условия. Малките компактни и преносими модели са много предпочитани.

1. Стил

Вариантите са разнообразни – подберете такъв, който ще отива на вашия двор, тераса или беседка.

1. Гаранция и сервизно обслужване 

Производителите, които имат добра репутация осигуряват сервиз и гаранция на своите продукти.

Видове

На пазара ще намерите няколко категории:

  • преносими – те са компактни и са много предпочитани за приготвяне на храна, когато сте на къмпинг или излет;
  • мобилни - това са най-разпространените газови барбекюта. Имат стойка на колела, за да се преместват лесно, както и специално място за газовата бутилка. 

Повечето модели са снабдени и със странични плотове и шкафове, за да е още по-удобно печенето и съхраняването на приборите и аксесоарите.

Предимства на газовите барбекюта

Когато започнете да печете на такъв вид грил, веднага ще ви направят впечатление няколко неща:

  • тази скара загрява много бързо;
  • няма нужда да палите и разгаряте дървени въглища;
  • можете да контролирате температурата, на която ще печете;
  • има няколко скари, на които можете да печете едновременно различни храни;
  • лесно се чисти.

Освен всички тези предимства, такъв грил е много икономичен и не отстъпва по нищо на този на въглища.

Аксесоари за барбекюта на газ

Докато разглеждате тези грилове, ще видите, че, освен тях, се предлагат и много екстри, от които да се възползвате. Като за начало трябва да изберете бутилка с газ и щипки, с които да обръщате храната. След това можете да помислите и за оптимизиране на оборудването, като закупите различни аксесоари, като плочи за печене на тестени изделия, голяма вилица, шпатула и много други. Всичко, което ще купите допълнително, зависи от храната, която ще приготвяте най-често.

За какво са предназначени

Скарите на газ ще променят напълно начина на готвене и с тях ще постигнете вкусна, сочна и добре изпечена храна. Тествайте различни рецепти за пилешко, свинско, телешко, ребра, зеленчуци. Можете да си направите американски бургери или да изпечете немски наденички – всичко ще е вкусно и сочно.

От онлайн магазин Пазарувай лесно ви уверяваме, че няма да сгрешите, ако инвестирате в газово барбекю. Избирайте между разнообразни модели на достъпни цени на нашия сайт.