Прибори за хранене

Прибори за хранене

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 621 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 621 продукта

2 3 4 5

Част от аранжирането на маса са приборите за хранене. Освен удобство за вас и гостите ви те създават неповторимо усещане за уют и са начин да изпъкнете без значение със или без повод.

Видове според ястията

Цяло изкуство е аранжирането на маса. То е свързано с поставяне на украси, точните чинии, цветни покривки и салфетки, а не на последно място – и подходящите прибори за хранене. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно ще ви запознаем с тях:

  • Лъжици – те имат различна големина и форма. Предназначението на голямата лъжица е консумация на топли и студени супи. Средната лъжица можете да използвате за ядене на ошав или компот. За десертите, като кремове, сладка, конфитюри или желета, използвайте малка лъжичка. Съществуват и разливни лъжици, които ще използвате при сервиране на сосове, а тези с плоски лопатки – за консумация на сладолед;
  • Вилици – препоръчваме ви да ги избирате от материал неръждаема стомана за по-дълъг период на експлоатация. Голямата вилица използвайте за консумиране на основни ястия. Средните вилици ще ви послужат за хапване на салати, топли и студени предястия. Малките вилички, известни още като десертни, употребявайте предимно за консумация на десерти. Те са четирироги. Трябва да знаете, че се срещат и вилици с три рога, които можете да използвате за тестени десерти с мека глазура;
  • Ножове – и тук най-често се срещат такива от неръждаема стомана. При някои дръжките са дървени, а при други са изработени от стомана, алуминиева сплав или пластмаса. Също са с различна големина – големият нож се използва за основни ястия, средният – за предястия, и малкият – за разрязване на десерти.

Избор

Когато избирате прибори за хранене, е добре да обръщате внимание на техните спецификации, сред които:

1.Марка – препоръчваме ви да се доверявате на лицензирани марки. Herdmar и WMF са доказани лидери в производство на качествени прибори за хранене и кухненска посуда.

2.Цена – съществуват разновидности в цените, които се определят най-вече от материала на изработка. Ако ще посрещате гости от високи рангове или искате да организирате пищни и луксозни събития, то препоръчваме да заложите на прибори със златни кантове.

3.Брой части – голямото разнообразие при кухненските сетове не се корени само в цветовете, но и в броя на частите в комплектите. Състоят се от 72 части. Те са подходящи за посрещане на доста голям брой гости. Същото може да се каже за тези от 60 части. Ако ще организирате по-скромни събития, то комплектите от 48 или 24 части ще ви свършат идеална работа.

Винаги избирайте прибори за хранене, които са лесни за поддръжка и могат да се слагат в съдомиялната машина. При избора на детски прибори за хранене и такива за бебета е добре материалът да е силикон, за да не се наранят венците. Дръжките препоръчваме да са дълги, за да можете по-лесно да достигате до дъното на бурканчето с пюре или друго ястие.