Чаши за безалкохолно и бира

Чаши за безалкохолно и бира

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 331 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 331 продукта

2 3 4 5

Едни от най-популярните и предпочитани питиета в горещите дни, но и не само, са безалкохолните и бирата. Както всички останали напитки и тези изискват подходящи чаши.

Критерии за избор

Чашите са неизменна част от домакинството. Със сигурност и вие имате такива, които обичате по една или друга причина – сантиментална стойност, защото са подарени, любима напитка, която сте консумирали с тях и така нататък. Изборът на подходящи съдове за пиене на бира и безалкохолни напитки има своите специфики. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно ще ви ги представим:

  • Размер – тук традиционно съществуват два – големи и малки. Големите, известни още като халби, са подходящи за пиене на бира, а малките – за вода и други безалкохолни напитки;
  • Материал на изработка – съществуват кристални и стъклени. Различават се не само по визия, но и по цени – кристалът спада към високия клас материал, следователно е по-скъп спрямо стъклото;
  • Поддръжка – избирайте съдове от доказани марки. С това ще си гарантирате качество, разнообразие и по-дълъг период на ползване. Съвременните съдове за пиене на течности са подходящи за измиване в съдомиялна машина след употреба.

Съдове за бира и безалкохолни

Този вид посуда е сред най-често срещаните и използваните. Обикновено са в комплекти по шест или дванадесет броя. Сред тях са и съдовете, които можете да използвате за консумация на пиво и безалкохолни напитки:

1. За безалкохолни – няма нищо по-прекрасно от изстудена напитка в горещите дни. Чашите за питиета без алкохол могат да са с класически изчистен дизайн, както и с допълнени към тях орнаменти. Съвместимостта им обикновено е до 330 мл, а разнообразието от форми и цветове – голямо. Широко използвани са съдовете с двойни стени, защото имат изолационен ефект – с тях ще запазите температурата на предложената напитка. Тънкостенните стъкла в съдовете за безалкохолни, от друга страна, запазват вкусовите качества и аромат.

2. За бири – те са със запомняща се структура и форма, която трайно остава в съзнанието, тъй като е характерна само за пивото. Дизайнът им способства и за подобряване на вкуса и мириса на бирата. Имат различна вместимост между 350 и 600 мл. Чашите обикновено са със столче – ниско или високо. Високите столчета са подходящи за пиене на пиво със силни ароматни профили. Чашите с ниски столчета са подходящи както за светли, така и за тъмни бири. Един от неизменно присъстващите елементи в халбите са дръжките, които предотвратяват затоплянето на чашата, вследствие на което пивото се стопля бързо.

Избирайки подходяща чаша, вие увеличавате насладата и удоволствието от избраното от вас питие.