Купи, фруктиери и панери

Купи, фруктиери и панери

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 845 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 845 продукта

2 3 4 5

Част от домакинските пособия са купите, фруктиерите и панерите. Те способстват за правилното сервиране на различните видове храна.

Избор

Всяка покупка, която правите за аранжировката на маса трябва да бъде подбрана с внимание и без пропуск на нито един детайл. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно изготвихме списък с факторите, които трябва да имате предвид при избора на купи, фруктиери и панери:

1.Материал на изработка – първото и най-важно качество. Бамбуковият се използва за изработката на купи за салати. Те запазват свежестта на продуктите, а материалът не позволява разпадане на съда. Дървото е класически вариант. То се използва при изработката на някои подноси. Този вид материал е устойчив на мазнина и не гние. Керамиката позволява продуктите да се ползват в микровълнова печка и в съдомиялната. Използването на купи от стъкло ви позволява да сервирате по елегантен начин ядки, супи и салати. Стъклото се използва и за производството на фруктиери. Порцелановите изделия се приемат за луксозни още от далечното минало. Те също са подходящи за сервиране на различни ястия – плата, супи, сосове.

2.Размери – това условие е много важно. Ако ще сервирате сосове, то се нуждаете от купички с малък размер, известни още като декоративни. За супа са подходящи съдове със среден размер. Съдовете за плодове и подносите за сладки трябва да са големи.

3.Вместимост – предлагат се купи, фруктиери и панери с вместимост, варираща от 0,25 до 1,5 литра.

4.Цвят – цветовете винаги трябва да отговарят на останалата част от интериора на масата. Налични са купи, фруктиери и панери в различни цветове – бял, графит, жълт, зелен, златист и др.

5.Цени – този фактор е определящ за доста домакинства. Естествено, продуктите изработени от по-луксозни материали като стъкло и порцелан държат по-високи цени спрямо пластмасовите и металните.

Какви е необходимо за отделните ястия?

Правилното поднасяне на храната е цяло изкуство. Подборът на подходящите съдове е част от него.

За сервирането на сладки можете да използвате подноси или плата на две нива. За изискан вид ви препоръчваме материалът на изработка да е порцеланов или стъклен. Плодовете трябва да бъдат поставени във фруктиери. Съществуват такива от метал, керамика, неръждаема стомана. Хлябът задължително трябва да бъде сервиран в подходящ панер. Можете да избирате различни форми – кръгъл и продълговат. Препоръчваме ви да е от дървен материал, което ще способства за запазване на тестените продукти. Водоустойчивите панери са подходящи за сервиране на плодове.