Чаши за ниско алк. напитки, мелби и др.

Чаши за ниско алк. напитки, мелби и др.

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 148 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 148 продукта

2 3 4 5

В горещото време най-предпочитани за разхлаждане са мелбите и нискоалкохолните питиета. Основен детайл при сервирането им е изборът на подходящи чаши. С цел да ви улесним, ние от онлайн магазин Пазарувай лесно отделихме категория, в която да избирате между различните видове.

Видове чаши за мелби

Мелбата е десерт, който се състои от една или повече топки сладолед. Това, което го различава от сладоледите, е гарнирането. Можете да добавите към мелбата плодове, шоколадови пръчици или традиционно – сироп.

Съдовете за мелби имат своите специфики. Ето и кои са те:

  • Материал – избирайте от стъкло или метал. Металните или стъклени чаши ще запазят температурата на десерта и няма да позволят неговото бързо разтапяне;
  • Форма – налични са интересни форми, а столчето им придава елегантен вид;
  • Цветове – можете да избирате от широка гама цветове и марки.

Чаши за нискоалкохолни напитки

Студените напитки са изкушаващи. Тези, които са известни като нискоалкохолни и познавате като коктейли, изискват не само прецизност в приготвянето, но и в сервирането. Колкото е голямо разнообразието на пазара от нискоалкохолни питиета, точно толкова голямо е и откъм чаши. Винаги избирайте от доказани марки, гарантиращи дълъг период на експлоатация. Ето кои са подходящите съдове според вида на напитките:

1.За ликьори – сигурни сме, че познавате този вид питиета и знаете, че пазарът предлага различни разновидности и интересни вкусове. Ликьорите по принцип са нискоалкохолни питиета, които може да пиете чисти или като част от коктейли. Ако ги предпочитате натурални, то изберете чаши със столче. Те наподобяват тези за консумация на високоалкохолни напитки, но разликата е в това, че са значително по-издължени. За да усетите аромата и удоволствието от ликьорите, дръжте съда за столчето и наливайте до средата.

2.За шотове – при покупката на подходящите съдове имайте предвид, че те трябва да са с разлята горна част и много късо столче. Шотовете се наливат така, че до ръба да остане не по-малко от половин сантиметър разстояние.

3.За коктейли – има толкова широк избор от коктейли, че единственото, което трябва да направите, е да откриете този, който най-много ви допада като вкус и съотношение. Ако вашият коктейл е Маргарита, то изберете комплекти от чаши с тежка и тясна основа, която се разширява. По този начин напитката изглежда като в малък, кръгъл басейн.

4.За Мартини – тази напитка също спада към категорията на нискоалкохолните. Мартинито се поднася в коктейлни чаши, които имат конична форма, тясна основа и широк отвор. Дългото столче осигурява безпроблемно държане и запазване на студената температура на мартинито.

Съдовете за нискоалкохолни напитки и мелби се предлагат на различни цени, които се влияят от материала на изработка. Интересните мелби сервирани в подходящ съд са удоволствие за сетивата. За нискоалкохолни питиета избирайте съдове, които ще способстват запазването на качеството и богатата гама от аромати.