Фондюта

Фондюта

Hide Sidebar Решетка Списък

24 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

24 продукта

2 3 4 5

Ако обичате да дегустирате различни ястия от различни части на света, то със сигурност не бива да пропускате възможността да се насладите на вкусното швейцарско ястие – Фондю.

То представлява смес от няколко вида сирена и бяло вино, като в по-късен етап от неговото създаване се срещат и вариации на рецептата със шоколад и плодове. Направата му не изисква особени приготовления и не е сложно за изпълнение. Необходими ще са ви различни видове зряло сирене – Грюер, Бри, Камембер, Рокфор.

Какво обикновено съдържа комплект за фондю?

Целият комплект за фондю съдържа метална стойка, която поддържа съда, а под нея има поставка, на която се слага горелка или понякога свещи. Тези горелки нагряват съда, за да се разтопят продуктите, поставени в него. Включва също така и вилици, мелничка и др.

Има хиляди вариации и рецепти за това ястие. В оригиналния му вид се използва керамичен (порцеланов) съд, за да не загори сиренето. За останалите може да се използва и метален.

Изберете подходящ съд за фондю

На пазара могат да се открият много модели и варианти подобни съдове, като те се различават както по качеството си, така и по ценовата си стойност. Тук ще споменем няколко марки, които ще покрият и най-високите изисквания на потребителя. Големият ценови диапазон ще позволи на всеки, който желае да се сдобие с такъв уред, да намери най-изгодния за собствения си бюджет:

  1. Silampos

Това е португалска фирма, която се занимава с производството на фондюта от неръждаема стомана, като предлагат цели комплекти или отделни части за тях.

  1. Beka

Тази белгийска марка съчетава в себе си издръжливоста на неръждаемата стомана, а ниската му цена ще ви накара да се почувствате като петзвезден готвач дори и да не сте такъв.

  1. Emile Henry

Продуктите на тази френска марка са от 100 % естествени материали. Те произвеждат предимно керамични съдове за фондю, в каквито се е приготвяло то още от появяването си на кулинарния подиум.

В България вече лесно се откриват всички съставки за приготвяне на фондю в домашни условия. В повечето хипермаркети се предлагат необходимите видове сирена за направата му на нормални цени, а самите съдове може да се закупят от специализирани магазини за готварски принадлежности. Пазарувай лесно е точно такъв вид онлайн магазин, където се предлагат професионални сетове, комплекти, аксесоари и части за всякакви домакински уреди и приспособления.