Вентилатори

Вентилатори

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 63 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 63 продукта

2 3 4 5

Охлаждането на дома, офиса или друго използвано пространство е на дневен ред особено през лятото. Съществуват различни системи за осъществяване на този процес. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно отделяме специално внимание на вентилаторите – едно от средствата за комфорт в летните горещини.

Характеристика на вентилаторите

Когато се появи необходимостта да използвате нещо в ежедневието си, тя се съпътства с търсене на неговото значение. Вентилаторите са част от системите за охлаждане, които създават поток на частиците във въздуха. Те са механични устройства, които придвижват, подават или изпускат газови маси. Циркулацията на въздуха възниква поради разликата в налягането между входния и изходния канал. Приложението на съоръженията е широкоспектърно, като те се вграждат в изработката на почти всички уреди – печки, хладилници, лаптопи, компютри и още. Освен като елемент от друг уред, вентилаторът съществува и като самостоятелност средство за охлаждане.

Видове вентилатори за охлаждане

Основните критерии при избор на съоръженията са свързани с устройството и принципа им на работа. Това определя ефективността на устройството, нивото на шум и мястото на използване. В следващите редове ще прочетете повече за вентилаторите за охлаждане:

  1. Настолни – този вид е изключително подходящ за използване, докато потребителите изпълняват дейности, които изискват седене на едно място.

  2. На стойка – изборът на този вид охладители ще ви осигури въздушен поток в цялото помещение. Изключително подходящи са за стаи и притежават способността да се сменя скоростта на работа на мотора.

  3. Индустриални – открояват се няколко вида, които се различават основно по нивото на шум, което се определя от оборотите на перката, мощността и дизайна. Към групата спадат така наречените потопяеми вентилатори, които са предназначени за инсталиране на дъното на водни тела, където съприкосновението с вода осигурява охлаждане на кутията и удължава живота на механизма. Този вид е безшумен и напълно автоматизиран.

  4. Таванни – както подсказва името, те се закачат за тавана. Осигуряват качествена прохлада и са изключително удобни дори за по-малки помещения. Инсталацията им не изисква никакви усилия, а важно предимство е и фактът, че могат съвсем спокойно да заместят полилеите в стаята. Биха могли да изиграят ролята на аспиратор и да разсеят мъглата от дим. Тук бихме могли да причислим и стенните, чиито характеристики са подобни.

  5. Подови – спрямо останалите, този тип има повече възможности за определяне на въздушния поток. Ползвателите имат възможността да регулират височината му, като наместват краката на подовия вентилатор според нуждите си.

Когато избирате съоръжение за охлаждане, е важно да обърнете внимание на неговата мощност, вида на перките (пластмасова или желязна) и могат ли да се променят степените, оборотите на шумове. Цените се определят според функционалността, а пазарът предлага опции от различни марки и модели.