Барбекюта на дървени въглища

Барбекюта на дървени въглища

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 48 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 48 продукта

2 3 4 5

Барбекюто на дървени въглища от доста години се е превърнало в повод за събиране с любимата компания или начин да отпразнувате тържествен момент. Времето, прекарано сред природата или в двора, ще остави прекрасни спомени във вас. Само трябва да намерите подходящо открито пространство и да се отдадете на хубави емоции. Ако се чудите дали да изберете такъв тип скара, екипът на онлайн магазин Пазарувай лесно ще ви помогнем. Когато знаете какви са предимствата, ще можете да вземете най-правилното решение.

Предимства на барбекютата на дървени въглища

Ако веднъж опитате храна, приготвена на такъв тип скара, повече едва ли ще се съгласите да ядете друга. Предимствата са:

1. Вкус и аромат

Приятният опушен мирис от барбекюто на дървени въглища няма как да се постигне с газов или електрически уред. Димът от тлеещата дървесина опушва перфектно храната, а и прави месата и зеленчуците сочни и вкусни.

2. Възможност за контрол

Някои хора твърдят, че при барбекю на дървени въглища няма възможност за контролиране на температурата, но това не е съвсем така. При този вид грил имате възможност да преместите в едната половина на ребрата източника на топлина, а в другата част огънят да е по-слаб и да се използва за изпичане на по-крехки храни. Това означава, че контролът на топлината е възможен и за разлика от останалите скари – на електричество или газ – тук можете да готвите на една повърхност, но с различна температура.

3. Цена

Барбекютата на дървени въглища се предлагат в разнообразен ценови диапазон. Най-бюджетните варианти са на доста ниски цени.

4. Компактност

Можете да избирате между сгъваеми преносими модели, както и класически. Малките им размери са чудесен вариант за прибиране в туристическа раница или в багажника на автомобил.

5. Високи градуси

Барбекютата на дървени въглища имат едно голямо предимство пред всички останали – те могат да изпичат на висока температура и с тях да постигнете онази прекрасна хрупкава коричка, към която се стремят повечето хора.

Ако вече сте решили, че барбекюто на дървени въглища е за вас, но все още имате затруднения, можете да разгледате моделите, които се предлагат, за да се насочите правилно.

Избор на модел

Изборът ви трябва да бъде направен вследствие на това как и къде искате да използвате грила. В случай че:

  • Пътувате често – ако обичате да бъдете сред природата или просто не разполагате с достатъчно място у дома, ще се насочите към най-масовите и компактни модели – чугунените или тези, които се свиват. Тях лесно ще поберете в шкаф, когато не пътувате или в багажа, когато тръгвате на разходка;
  • Къмпинг любителите – ако караваната или бунгалото е част от вашите планове за почивка, то по-големите варианти барбекюта на дървени въглища с помощен плот са перфектният избор за вас. Те се сглобяват и разглобяват лесно, когато трябва да се установите на временното място и да го пренасяте;
  • В двора на вилата – ако сте част от късметлиите, които живеят в къща или имате вила и едновременно с това обичате аромата на дървесина, то тогава масивните варианти, които са с голяма площ за печене, са точно за вас. Ще можете да приготвите храна за всички неочаквани гости, независимо колко много са те. Някои от масивните видове предлагат и опция за следене на температурата, както и са снабдени с капак за опушване.

Независимо към кой от видовете ще се насочите – чугунени, керамични, метални, със или без капаци – ще се насладите на вкусна храна и вашето семейство или гости ще бъдат доволни.