Хавлиени кърпи

Хавлиени кърпи

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 76 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 76 продукта

2 3 4 5

Хавлиените кърпи присъстват неизменно в ежедневието. Те са част от категорията Домашен текстил и се използват у дома, в хотелите и СПА центровете, дори на плажа, където прекарвате своя отпуск.

История на хавлията

Родината на хавлиените кърпи е Турция, по-точно град Бурса. Той е известен с многобройните си чешми и бани. Това ражда необходимостта от подсушаване с различен от кадифения плат, който ще попива по-бързо и по-ефективно. Така преди повече от 300 години се ражда идеята за тъкане на хавлиен плат. За развитието му съдейства политикът Кемал Ататюрк, който е впечатлен от подарък, изпратен му от популярен за тогавашните години дизайнер, а именно портретът му бил изобразен върху хавлиена кърпа. Ататюрк подпомага хавлиеното производство, а впоследствие употребата се въвежда в целия свят.

Разновидности 

Към днешна дата приложението на този вид домашен текстил е много широко. По тази причина и пазарът предлага голямо разнообразие от хавлиените кърпи, които се определят най-вече от помещението, в което ще се използват:

  • За кухня – кухнята е пространство, което изисква постоянно наличие на хавлиена кърпа за ръце. Те трябва да са малки по размер, тъй като в помещението е необходима компактност. За да не остават мокри следи, които да пречат на домакинските ви задължения ние от онлайн магазин Пазарувай лесно препоръчваме използването на стоки със 100% органичен памук и висока плътност от 700 грама м/2. Също така ви съветваме да избирате по-тъмни цветове, с които ще избегнете бързото зацапване. Винаги спазвайте инструкциите върху етикета за пране и сушене. Те са важни, за да се запазят плътността и формата;
  • За баня – необходимостта от ефективно изсушаване след баня провокира тъкачите в Бурса да потърсят плат, който ще абсорбира водата бързо и няма да ви се налага да стоите мокри дълго време. Памучните кърпи за баня са с различни размери – големи и малки. Различно е и предназначението им – за глава, за коса или за тяло. Както може би и сами се досещате, малките са подходящи за подсушаване на лицето след сутрешния тоалет, а големите – за всички други зони. Съществуват и комплекти, които съчетават всички необходими кърпи в банята;
  • Плажни – всяко лято сте на плажа и може би си задавате въпроса коя е подходящата плажна кърпа? При избора ви съветваме да изберете такава от микронарязани микрофибърни влакна. Тази спецификация я прави предпочитана на плажа, тъй като има уникални абсорбиращи свойства и изсъхва бързо. Тънката и лека материя ще ви накара да се чувствате удобно, докато плажувате.

Когато избирате, без значение от пространството, го правете с отчитане на фактори, като качествени материи предлагащи мекота, устойчивост на цвета, комфортно усещане при допир, издръжливост на пране и сушене, а не на последно място – цени.