Апарати за кръвно налягане, термометри

Апарати за кръвно налягане, термометри

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 110 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 110 продукта

2 3 4 5

Когато сте на лекар и той измери кръвното ви с апарат, това ще са моментните показатели. Те невинаги са индикатор за постоянното налягане. Ще трябва да следите състоянието си и да разберете кое е средното ви или това, което обикновено поддържате. За да сте сигурни в точната преценка, трябва да правите измервания ежедневно по няколко пъти в продължение на седмици.

Това може да се случи с качествен апарат за кръвно. Как да го изберете? Кой е най-добрият? Няма конкретен отговор, но има много насоки, които ще ви бъдат от помощ, за да изберете най-добрия за вас.

Видове апарати за кръвно налягане

За да определите своите данни, уредът трябва да е точен. Механичните апарати за кръвно налягане са изключително точни, но са малко по-трудни за употреба, ако нямате помощник. Има два вида:

1. Обикновени механични модели

Това са най-старите модели и се състоят от слушалки и маншет, който се увива около ръката, в областта над лакътя. Към него има прикачена ръчна помпа, отчитаща артериалното налягане. За да можете сами да ползвате такъв уред, трябва да имате добра координация между зрение, слух и боравене с ръцете. Преди да започнете да измервате, трябва да се запознаете с инструкциите и да седнете в покой, без да правите никакви движения. Тогава резултатите ще са най-точни.

2. Полуавтоматични апарати за кръвно налягане

Те са хибридна версия, като комбинират маншет с ръчна помпа, но са с автоматично отпускане и електронно отчитане на резултатите. Те са сред актуалните, защото се смята, че са с най-близки резултати до класическите със слушалка.

И двата вида са много често използвани и според потребителите са точни.

Електронни апарати за кръвно налягане

Тази голяма група е най-популярната днес. Те се препоръчват заради удобството и едновременно с това надеждността. Измерването става бързо и точно, а за използването им не са необходими определени умения. Към някои модели има включени адаптери.

  • Варианти за китка

Те са леки и компактни. Устройството е прикрепено към маншет или маншон, който се увива около китката на ръката. Ефективността зависи от нивото, на което е поставена ръката. То трябва да е на една линия със сърцето, за да измери най-точно. Дланта трябва да бъде обърната нагоре;

  • Варианти за над лакътя

Те се състоят от маншет, който се поставя в горната част на ръката. Той се пристяга автоматично и затова е важно да ви е по мярка.

Електронните апарати за кръвно налягане имат много полезни функции, които ще ви улеснят, когато ги използвате в домашни условия.

Съвети за най-точно измерване

Когато решите да ползвате апарата за кръвно налягане, трябва:

  • да сте в покой, не трябва да се движите, нито да говорите;
  • отчита се на лявата ръка и тя трябва да е на нивото на сърцето, като е стабилно подпряна на твърда повърхност;
  • да сте стъпили на земята и краката ви да не са кръстосани;
  • непосредствено преди измерването не трябва да сте пили, пушили и яли нещо.

В онлайн магазина ни Пазарувай лесно можете да намерите доста голям каталог от такива устройства, включително немски. Всичко, което се предлага е от водещи производители е с доста високо качество. Цените са офертни. Можете да направите своята поръчка веднага и да я получите още на следващия ден. Не губете време, а започнете да следите вашите показатели, за да можете да ги съобщите и на личния си лекар. Така той ще добие още по-ясна представа за вашето здравословно състояние.