Хладилни витрини

Хладилни витрини

Hide Sidebar Решетка Списък

5 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

5 продукта

2 3 4 5

Какъв е най-добрият начин за съхранение на вино? Как да постигнете оптимални резултати в домашна обстановка? Вижте най-важното по темата!

Как да съхраняваме виното?

Най-добрата опция за съхранение на божествената напитка е избата, издълбана в скала. Там температурата и влажността са постоянни величини през цялата година, а светлината е силно ограничена. Всички тези фактори са важни, тъй като твърде високите или твърде ниски градуси, както и влажността и слънчевата светлина могат да се отразят на състоянието на напитката.

Те могат да повлияят както чрез стъклото, така и чрез корковата тапа – ако структурата ѝ се наруши, през нея преминава въздух, който окислява течността. Оптималната температура за съхранение е 17-18 градуса, а влажността на въздуха – 70%.

Едва ли много домакинства обаче могат да си позволят собствена пещерна изба, така че да обърнем поглед към модерните варианти, които предлагат аналогични условия. Витрините и охладителите за бутилки са създадени именно с цел да поддържат една и съща температура и влажност и да запазят максимално качествата на виното.

Какви охладители и витрини за бутилки предлагаме?

Хладилни витрини

  • Различен брой бутилки – в зависимост от нуждите и навиците си можете да изберете разновидности на витрините за вино с различен капацитет: за 12, 24 или друг брой бутилки;

  • UV защитено стъкло – стъклената врата на витрините е с UV филтър, което означава, че дори и до виното да достига слънчева светлина, тя няма да окаже негативно влияние върху качествата на питието;

  • Разместващи се рафтове – вие сами можете да прецените как да подредите колекцията си от питиета във витрината. Имате опция за сваляне на рафтовете;

  • Настройка на температурата – вие преценявате на какви градуси да поддържате във витрината-охладител. Можете да ги настроите в зависимост от това какъв тип вина съхранявате;

  • Широк температурен диапазон – обикновено имате възможност за избор на градуси в диапазона от 2 до 20.

Електрически охладители за една бутилка

Малки уреди от този тип предоставят отлична възможност да сервирате перфектната напитка. Можете сами да регулирате температурата в охладителя, който има удобна за управление скала.

Достатъчно е да поставите виното в охладителя известно време преди сервирането и бързо ще постигнете перфектната температура. Бутилката се поставя лесно, а охладителят я обхваща почти изцяло, така че извън него остава само гърлото. Можете да я извадите с едно движение.

Компактният размер на малките виноохладители перфектно пасва във всеки бюфет.

Защо да се доверите на Пазарувай лесно?

Онлайн магазин Пазарувай лесно прави качествените уреди, прибори и съдове за приготвяне и съхраняване на храна достъпни за всеки дом. Тук ще откриете предложения от висок клас на разумни цени. Уверете се сами!