Декоративни панели

Декоративни панели

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 510 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 510 продукта

2 3 4 5

Част от интериорните декорации за дома са декоративните панели. Съществуват пана за стени, подходящи за почти всички стаи във вашия дом – хол, кухня, спалня.

Използването на декоративни панели с естествени текстури внася хармония и очарование във всяко помещение.

Приложение

Могат да се използват в жилищни и нежилищни сгради като стенна облицовка. Някои потребители ги използват вместо картини заради различните мотиви, които могат да се рисуват върху тях. Цените им се определят от размерите, които предлага пазарът. Те основно са стандартни и големи, като се избират спрямо площта, за която ще се ползват. За да направите подходящия за вас избор, ние от онлайн магазин Пазарувай лесно ще ви запознаем с наличните видове:

  • Дървени – класически вариант на пана за декорация на стени. Най-често използваните дървени материали за производството на декорацията са дъб, кедър, клен, елша. Устойчивостта към влага на този вид го прави подходящ за използване в дневна или спалня. Дървеният материал, който се влага в изработката на тази стенна облицовка има естествена текстура, която придава уют и оригиналност на интериора. Сред качествата е и способността за шумоизолация и задържането на топлина;
  • Декоративни панели от водоустойчив талашит – този материал на изработка симулира дърво. Известни са още като плочи и се предлагат в голямо разнообразие от цветове и нюанси;
  • На основата на ПДЧ – те имат оригинален външен вид и най-често завършекът им е с текстилни или винилови тапети.

Предимства

Освен че декоративните панели за стени придават на интериора индивидуалност и уникалност, те биха могли да скрият някои недостатъци на строителството. Декоративните панели създават отлична равна повърхност и така скриват грешките, допуснати в измазването с мазилка. Друго предимство е, че може да се постигне пълна или частична декорация, като се имитират естествени материали – дърво, камък, тухли или метал. Благодарение на декоративните панели се увеличава топло- и звукоизолацията, а може би най-голямото им предимство е лесният монтаж, който не изисква специални строителни умения.

Важно е да знаете, че се предлагат декоративни панели на части, като плоскостите се монтират със закачане. Удобни са, защото са направени от ПВЦ материал, което ги олекотява значително и създава удобство при пренасяне. Изображенията върху тях са ламинирани, а това не позволява те да се зацапват и да се нарушава тяхното качество.

Когато избирате стенна облицовка, е добре да правите покупки спрямо помещението. Важно е да подберете детайлите така, че те да отговарят на цялостното обзавеждане. Избирайте марки, които предлагат качествена изработка. Това ще способства за по-дългата експлоатация на декорациите.