Вилици

Вилици

Hide Sidebar Решетка Списък

57 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

57 продукта

2 3 4 5

Във всяка кухня можете да откриете поне един комплект вилици. Те могат да имат различно предназначение – както за хранене, така и за приготвяне на храна. Моделите са много разнообразни и можете да откриете прибори, направени от много различни материали – дървени, стоманени и много други. С Пазарувай лесно можете удобно да си набавите всякакви размери вилици, подходящи за подреждане на изискана трапеза или кухненски прибори за салата, за месо или за похапване на любимия десерт. Те се предлагат не само на достъпна цена, но и в голямо разнообразие от интересни дизайни и форми.

Характеристики на кухненските вилици за месо

За разлика от вилицата за маса, позната на обикновения човек, този предмет е много по-голям и има само два дълги зъба. Основните му характеристики са:

  • зъби с дължина до 20 см;
  • широка дръжка (възможно с наслагвания) за удобен захват;
  • зъбите са дебели в основата, заострени на върховете;
  • устройството е изработено от здрав материал, устойчив на натоварване.

Приложение на кухненските вилици за месо

Тези вили могат да имат и друго предназначение, в зависимост от ястията, които приготвяте. Експертите го наричат ​​още рязане. Няма да се налага да режете продуктите с него. Това име е оправдано от факта, че двузъбата вилица е подходяща за фиксиране на голямо изпечено парче месо при нарязване на филийки. Има и други функции:

  • отстраняване на месо от шишчета при готвене на скара;
  • изваждане на месото от бульона от тигана или печеното;
  • преместване на големи парчета или птици от тава за печене в чиния;
  • определяне на степента на готовност/изпичане на месото със специален термометър, вграден в нея;
  • нарязване на готовото месо на порции;
  • разпределяне на парчета или филийки на порции ястия.

Вилица се използва и за пържене на месо в тиган, замествайки шпатула или щипка. Зъбите лесно се пробиват във влакната на продукта и няма да е трудно за готвача внимателно да обърне дори масивно парче от другата страна. 

Видове вилици

Можете да откриете голямо разнообразие от вилици, които са предназначени за консумиране, приготвяне или сервиране на различни храни. Ето кои са най-широко разпространените сред тях:

  • за маса – универсални като супени лъжици и със същия размер. Ако това устройство не е заменено с друго, по-специализирано, тогава можете да го използвате за салати, риба и основни ястия;
  • десертни – необходима за похапване на пайове, торти и други сладки ястия, донесени за десерт. Тя има 3 тънки зъба и по размер е по-къса от тази за вечеря;
  • рибни – лесна за разпознаване, тъй като е единствената, която не е симетрична. Най-левият зъб на устройството е по-широк от останалите. Това улеснява отделянето на рибата от костите;
  • плодове – средно голям прибор с два зъба. Вилицата е предназначена за изваждане на парченца плод;
  • за пържене – дизайнът на този прибор за хранене е предназначен за готвене на открит пламък. Поради дължината си не можете да се доближите твърде много до огъня. С нея можете лесно да хванете големи парчета зеленчуци или месо;
  • за салата – това устройство е малко по-дълго от стандартната вилица за вечеря. В допълнение, има специален режещ ръб, който е удобен за рязане на големи съставки. Най-често се сервира с допълнителна лъжица за салата;
  • за сирене – най-често това устройство има дебела дървена дръжка и 2 остри зъба за пробиване и на най-малките парчета сирене. Меките разновидности на продукта дори могат да се режат с нея;
  • спагети – край на измъчващите спагети, които винаги се опитват да изпълзят от прибора ви. Те имат издатини, които държат пастата.

От Пазарувай лесно предлагаме разнообразни комплекти, които могат да включват всичко необходимо за перфектната вечеря, както и готварски принадлежности.