Чаши за кафе и чай

Чаши за кафе и чай

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 436 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 436 продукта

2 3 4 5

Ако сред нещата, които правите с удоволствие, е консумацията на кафе и чай, то тогава сме сигурни, че тази категория ще ви заинтересува. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно сме осигурили разнообразие от чаши за кафе и чайове, както и няколко съвета как да направите подходящия избор.

Подходящи чаши за кафе

Със сигурност всеки от вас има много случки за разказване, които свързва със следобедната или сутрешна консумация на популярната напитка. Това е съвсем нормално – още от далечния седемнадесети век има сведения, че горещата черна течност е най-краткият път към социализацията. Сервирането обаче си има една специфика – подходящи чаши. Ето според какви критерии да избирате тези за кафе:

1. Форма и размер – тези два фактора се определят от вида на кафето. Чашите за еспресо са малки, с размер 35-65 милилитра. Хубавите чаши за еспресо са с яйцевидна форма, която способства за запазване на температурата и характерната пяна. Те са в комплекти, порцеланови или керамични и с чинийки към тях. Популярни са и малките чашки в характерен ориенталски стил.

2. Материал – пазарът предлага широко разнообразие не само като форми, но и като материал на изработка. Най-подходящите съдове за пиене на този вид напитка са стъклени, порцеланови и керамични.

3. Дизайн – тук също е характерно доста широко разнообразие. Можете да избирате между класически или нетрадиционен, съчетаващ няколко материала в изработката.

Налични са чаши и за капучино, фрапучино, дълго кафе и лате. Изберете според собствените си предпочитания.

Чаши за чай

Макар че чаят е определен като национална напитка в Турция, чайове се пият по цял свят. Англичаните имат специални традиции, свързани с пиенето на чайове. Ако и вие сте любители на тази популярна напитка, то нека видим какви са характеристиките на подходящите съдове за консумацията ѝ:

  • Размери – размерът варира между 200 и 300 милилитра, което се дължи на факта, че чай се пие в по-големи количества;
  • Материал – можете да избирате между керамични, порцеланови или стъклени. Двустенните чаши за чай се предлагат в интересни и красиви цветове, което ви позволява идеално да съчетаете с интериора. Ако изберете прозрачни стъклени съдове, то ще можете да следите по всяко време количеството на чая в тях;
  • Термоустойчивост – тази спецификация е важна при избор на съда за чайовете. Термочашите позволяват чаят да се изсипе горещ без риск от изгаряне.

Комплектите от чаши за чай са цветни. Има и такива с двойни дъна, които се използват най-вече при сервиране на турски чай. Можете да избирате между такива със или без дръжки.

Цените на чашите за кафе и чай варират спрямо материала на изработка и големината. Но можете и да заложите на по-луксозни варианти, които с красотата си да ви пренесат в други страни – Англия, Китай или Ориента.