Тави и купи за печене

Тави и купи за печене

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 854 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 854 продукта

2 3 4 5

Независимо дали имате опит в печенето или не, понякога е трудно да изберете тавите, купите и другите съдове за готвене. Много важно е да имате правилните форми и размери, когато искате да опитате нова рецепта. Има доста модели и материали за изработка, което може да е объркващо особено ако нямате опит в готвенето.

Варианти според формата

Можете да намерите кръгли, правоъгълни, овални, малки и големи неръждаеми съдове с тефлоново покритие. Има видове с капак, както и дълбоки модели, в които можете да правите и сосове, не само печива. Разгледайте в Пазарувай лесно и изберете вариантите, които ще паснат най-добре на вашите предпочитания. 

От какви материали са изработени тавите и купите за печене?

В зависимост от това, което ще печете, трябва да изберете и подходящия материал, от който да са изработени тези съдове за готвене. Вида на фурната също има значение. Най-разпространените тави и купи са от метал/инокс, а след тях – от стъкло и керамика. Има и варианти от силикон, които са много подходящи за кексове и сладкиши. Техни особености са:

  1. Метални тави и купи за печене

Те са направени от алуминий, желязо или инокс. Този тип продукти са издръжливи и устойчиви. Те се надраскват трудно и могат да се използват дълго време, без да се повредят. Повечето имат незалепващи повърхности, което е плюс при приготвянето на ястия. То улеснява изваждането на това, което сте пекли, а от друга страна – мие се много лесно, без да се налага да стържете захваналите се остатъци от храната. Имат много добра топлопроводимост. Единственият недостатък е ръждата, която има вероятност да се появи след дълга употреба. Цените са достъпни и затова са и най-популярните съдове за печене. 

  1. Стъклени тави и купи за печене

Тези модели имат перфектна топлопроводимост. Много лесно могат да се почистват, както и да се използват при много горещи и много студени температури. Най-голямото предимство е прозрачният външен вид, което помага да виждате какво се случва с яденето, което приготвяте и кога точно е готово. Много подходящо е за лазаня, пайове и други храни, които са на слоеве. Материалът за изработка е закалено стъкло, а температурата се разпределя равномерно и ускорява готвенето. Идеален продукт за съдомиялни. Всяко домакинство е добре да притежава стъклени съдове, било то за готвене или сервиране. Единственият недостатък е, че могат да се напукат, ако ги изложите бързо от топла на студена температура или обратно. Добре е като ги изваждате от фурната да използвате подложка или решетка, а да не поставяте закаленото стъкло директно на плота.

  1. Керамични тави и купи за печене

Те са универсални и могат да се ползват, за да печете или да задушавате храни, на принципа на гювечето. Те се справят много добре с екстремни температури и могат да се оставят на масата, както и да се ползват за сервиране. Тези модели са незалепващи, което е още един плюс. Те се правят от глина, след което се пекат в пещ. Покриват се с непореста глазура, която всъщност е незалепващото покритие.

Всеки от тези продукти има своите плюсове и трябва да си набавите поне по един модел от вид, за да е пълна кухнята ви с полезни и функционални тави и купи за печене.