Чинии и плата

Чинии и плата

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 965 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 965 продукта

2 3 4 5

Част от съдовете за сервиране на храната са чиниите. Те са разделени спрямо ястието, което ще сервирате – за основни, десерти, плата и т.н. Ние от онлайн магазин Пазарувай обръщаме внимание на използването на чиниите и приспособленията за сервиране на плата и ви предлагаме разнообразие и качество в една категория.

Чинии според вида на ястието

Всяко ястие има конкретно блюдо, в която се сервира. Ето на кои да се спрете според избраната храна:

  • За основно хранене – те са големи и варират между 26 и 28 сантиметра. Подходящи са за сервиране на основното ястие. При официални събития те могат да бъдат поставени върху подложки;
  • Чинии за салати – като форма, те са дълбоки и кръгли. Размерите са около 19-22 сантиметра, а стилът им е богат и разнообразен;
  • Десертни – те са широко използвани без значение дали ще се събирате със семейството, или сте организирали посрещане на гости вкъщи. Десертните блюда са с размер от 18-20 сантиметра, обикновено формата им е кръгла и се предлагат в различни цветове – класическите са бели. Материалът на изработка също е разнообразен – срещат се порцеланови и керамични. Ако изберете последните, то ще се представите като модерни домакини пред гостите, тъй като керамиката е една от последните тенденции на пазара.

Храненето в подходящите съдове увеличава ефектността от презентацията на храната. На пазара ще срещнете както комплекти за хранене, така и чинии на бройка, с които можете да допълните сервизите си. Освен класическите бели съдове, пазарът предлага широка гама цветни решения, а най-предпочитани са шарените. Луксозните материали, от които е изработена, посудата я определят като качествена.

Избор на плата за мезета

Красиво подредените на масата мезета винаги говорят за стил и създават добро впечатление у гостите. За правилното подреждане обаче са ви необходими плата, които е добре да изберете според следните характеристики:

1. Форма – платата се предлагат в различни форми – овални, елипсовидни и др.

2. Материал – съществуват дървени, порцеланови и стъклени. Дървените са подходящи за сервиране на колбаси и мезета от сух тип. Стъклените и порцелановите плата можете да използвате за сервиране на плодове, сирена, парти хапки и други.

3. Размер – има декоративни и стандартни плата.

Цените на платата и чиниите са различни, като се определят от материала на изработка и размера. Широкото разнообразие от интересни цветове ви позволява да съчетаете с интериора на трапезарията или кухненското помещение. Доверявайте се само на лицензирани марки при закупуване.