Форми за сладки и сладкиши

Форми за сладки и сладкиши

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 375 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 375 продукта

2 3 4 5

Печенето на сладки и правенето на различни сладкиши, без значение с повод или без, изисква не само да спазвате необходимите пропорции, зададени по рецепта, но и да притежавате необходимите форми за приготвянето им.

За сладкарството съществува цяла наука, а многообразието от най-различни съдове ни позволява да експериментираме и да радваме не само сетивата, но и очите на гостите и семейството си.

Съдове за сладкиши в категорията

Колкото и да ви се иска не съществува универсална форма за печене. Това се обуславя от факта, че има голямо разнообразие от сладки и сладкиши – Великденски, Коледни, подходящи за Хелоуин или просто бисквити, които да сервирате със следобедния чай или кафе. Това изисква в голямото изобилие от кухненски принадлежности да ви се намират форми, с които не само да придадете изтънченост на приготвените от вас сладкарски шедьоври, но и да може да ги изпечете правилно в тях. 

Както всяко нещо, така и изборът на тавички за сладки и сладкиши има своите специфики. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно знаем, че всяка домакиня се нуждае от информация, която да улесни избора ѝ, независимо за какъв вид кухненски принадлежности става дума. При нас продуктите се разделят според:

  • форма на съда – различните пособия, в които да приготвите захарните изкушения, както се досещате, имат и различна структура. За Коледни сладки може да срещнете форми с елхички, а за великденски – такива с животни. Тези със сърца може да използвате всеки път, когато искате да покажете по неповторим начин любовта си към някого;
  • височина и вместимост – когато се запознавате с определена рецепта за приготвяне на захарни изкушения, сигурни сме, че сте попадали на указание по отношение на диаметъра на съда, в който ще печете или поставите сладкиша. Диаметрите на предлаганите пособия за приготвяне на торти, мъфини, бисквити и други захарни изделия варират – най-малкият е 10 см, а най-големият – 28 см;
  • предназначение – винаги избирайте формите за сладки и сладкиши според вида на захарното изделие, което ще приготвяте. Може да избирате между такива за торти, за мъфини,за дребни сладки, за кексове или за печене – известни още като тави;
  • материал на изработка – не е изненадващо, че на пазара се предлагат форми с различен материал на изработка – силиконови, хартиени, стъклени, метални.

Важно е съдовете, които избирате, да се почистват лесно, за да не ви създават допълнителен дискомфорт.

Предимството на материалите

Вече уточнихме кои са основните специфики, за които да гледате при избор. Може да заложите на кухненски принадлежности за печене с различни цветове. Изборът на цвят трябва да е съобразно вашите предпочитания, но е препоръчително той да отговаря и на интериора на кухнята, за по-добър синхрон. Материалът на изработка е спецификата, която отговаря за дълготрайността на избрания от вас продукт, за цените, на които той се предлага, но не на последно място и за правилното изпичане на вашите сладкиши. По тази причина, нашите специалисти обръщат внимание на предимствата на различните материали:

1.Силиконови – те са с леко тегло, лесни за експлоатация, както и се почистват лесно. Силиконът е мек и гъвкав материал, който позволява изваждането на продукцията без усилия. Такива форми може да използвате за печене на мъфини, кексове, бисквити.

2.Метални – срещат се и като от неръждаема стомана. С комплектите за сладки може спокойно да изрязвате различни фигури от тесто, с което да отключите не само вашата креативност, но и тази на децата. Наличието на резци ви позволява да приготвите сладки с имена.

3.Стъклени – най-подходящи са за приготвяне на различни плодови сладкиши. Те се нагряват равномерно, което прави прегарянето на повърхността невъзможно. Ако ползвате такъв материал е препоръчително да не поставяте съда в предварително загрята фурна, тъй като съществува риск от спукване. Спокойно може да измиете дори в миялната машина.