Дъски и подложки

Дъски и подложки

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-100 от 309 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-100 от 309 продукта

2 3 4 5

Дъските и подложките не са само кухненски пособия. Те могат да бъдат и аксесоари, а истината е, че придават един по-изискан вид на всяка трапеза. Нещата, с които можете да украсите една дъска, са много. Нужно е само въображение. Без значение дали са малки или големи, дървени или пластмасови, основната употреба е за рязане на различни храни – плодове, месо, мезета, сирена, хляб и други. При нас в Пазарувай лесно ще намерите много голямо разнообразие на дъски, подложки и други кухненски съдове за вашето удобство на достъпни цени.

Какъв вид дъска да изберете?

На пазара има избор на модели от различни материали. Нека заедно разгледаме плюсовете и минусите на различните опции:

  • Пластмасова – този тип са лесни за поддръжка и удобни за рязане на по-твърди храни. За жалост обаче, ако изберете вариант от по-евтина пластмаса, то очаквайте, че ще се надраска сравнително бързо;

  • Дървени – това е най-често използваният материал за направата на това пособие. Можете да изберете по-масивно дърво. Те са много по-здрави и тяхната цялост не се нарушава при рязане. Дъбовите и акациеви дъски са по-предпочитани сред професионалните готвачи, но тяхната цена е сравнително висока. Най-практичните варианти, подходящи за домакински модел, са изработени от бамбук и бреза. По-големите могат да се използват и като плата;

  • Бамбукови – това е по-евтината алтернатива на дървото, тъй като бамбукът расте много по-бързо. Издръжливи са на влага, а и бамбукът като бонус не позволява образуването на микроби;

  • От стъкло – те са удобни за обработката на различни морски продукти, тъй като са много по-лесни за почистване и дезинфекциране. На тях можете да режете херинга, колбаси, билки, зеленчуци и други. Недейте да излагате стъклото на контрастни температури при миене, защото рискувате да го спукате.

За какво служат подложките?

Използват се за сервиране на храна върху тях. Според материала, от който са изработени вашите подложки, те могат да бъдат използвани и за поставянето на топли съдове непосредствено след готвене. Те могат да се използват както върху вашата покривка, така и без нея и има огромно разнообразие на модели, така че ще можете да ги напаснете според интериора на вашата кухня или трапезария. Определено поддръжката на чиста маса е много по-лесно при наличието на подложки, но трябва внимателно да изберете материала, от който искате да са направени според вашите конкретни нужди и потребности.