За почистване

За почистване

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 705 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 705 продукта

2 3 4 5

Почистващата индустрия е много стара професия, която съществува от векове. Това е процес на премахване на мръсотия, пръст и нежелани вещества от повърхности и предмети. Може също да се отнася до премахване на прах или петна от дрехи и мебели. Страхотни аксесоари за професионално почистване на топ цени можете да откриете в онлайн магазина ни Пазарувай лесно.

Какви домакински инструменти ви трябват, за да почиствате у дома

Почистването е една от отнемащите време задачи. Но тази рутина може да бъде много приятна, ако разполагате с правилните продукти и аксесоари. Добрата новина е, че в днешно време има толкова много домакински уреди, които ще улеснят работата във вашия дом. Едни от доста често използваните продукти са:

  • четки за тоалетна и препарати за почистване;
  • мопове за под, метли и лопати за събиране на боклука;
  • торби за смет и кошове за отпадъци;
  • течен сапун и дозатори на препарати;
  • кърпи за почистване на повърхности и събиране на прах.

Във всеки дом можете да откриете универсални гъби, кърпи и уреди за събиране на отпадъци и прах, както и за миене на пода или други повърхности.

Кофи за боклук

Кошчетата за баня също са много голяма необходимост във всяка къща. Те осигуряват място за изхвърляне на използвани артикули, като замърсени кърпички, пелени и продукти за женска хигиена. Първият вид кошче за баня е подовото. Този тип обикновено се инсталира на пода близо до входа или до четката за тоалетна. Може да бъде направен от неръждаема стомана, пластмаса или други материали, които могат да издържат на вода и високи нива на влажност. Вторият тип е стенен и обикновено се монтира близо до входа или до самата тоалетна.

Обикновено кофите могат да се позиционират на различни места, в зависимост от вида на помещението. Те са необходимост за всеки един дом и се използват за съхраняване и изхвърляне на боклука. Те са неразделна част от живота ни, подобно на хладилника или печката.

Хигиена и почистване на дома

Когато става дума за хигиена на банята, това е пряко свързано с вашето здраве и пълноценно изпълнение на ежедневната рутина. В контекста на нашите бани това може да се определи като практики, които поддържат заобикалящата ни среда чиста и безопасна.

За различните стаи е препоръчително да се използват отделни продукти, за да не се прехвърлят бактерии от едно място на друго. Има няколко неща, които можете да направите, за да се подготвите да направите почистването по-лесно и дори по-безопасно:

  • запасете се с удобни гумени ръкавици. Няма нищо по-лошо от това да изберете грешен размер ръкавици. Те или висят на ръката и се изплъзват, или стискат ръката толкова силно, че е невъзможно да се работи. Но ръкавиците предпазват ръцете ви от използването на почистващи препарати и продължителен контакт с вода, така че не трябва да се пренебрегват;
  • хигиенни маски и респиратори. Задължително необходимо, ако са потенциално възможни алергичните реакции към домакински химикали. Но тези, които не се оплакват от алергии, също не трябва да забравят за тях. Тъй като вдишването на изпарения от силни почистващи препарати, като хлор, е вредно за дихателната система;
  • огледайте пода преди прахосмукачката. По-добре е да направите това предварително и да не внимавате за нещо излишно, което да попадне в прахосмукачката директно по време на почистване. В най-добрия случай ще трябва да разглобите устройството, което допълнително ще удължи процеса;
  • набавете си всичко необходимо за почистване на апартамента. Това са препарати, инвентар и устройства;
  • направете списък на това, което трябва да направите за почистване. Има мнение, че почистването, както и ремонтът, не може да бъде завършено, а само да бъде спряно. Най-вече това се отнася за големи семейства с деца и домашни любимци, живеещи в апартамент. 

За да улесните процеса, можете да си вземете органайзери, които да поставите на мивката и в шкаф, които ще ви помогнат за съхранението на препарати и аксесоари.