Комплекти за сол, пипер и подправки

Комплекти за сол, пипер и подправки

Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 133 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък
Page

Показване 1-40 от 133 продукта

2 3 4 5

Солта, черният пипер и подправките придават на ястията ярък вкус и аромат, правят храната апетитна и още по-здравословна. За да постигнете кулинарен успех, е важно да се научите не само как правилно да ги използвате, но и как да ги съхранявате. Разнообразни съдове на топ цени можете да откриете в нашия онлайн магазин Пазарувай лесно. Ние предлагаме интересни модели солници, пиперници, захарници, оливерници, бурканчета, прибори и поставки, като също така можете да се възползвате и от детските комплекти.

Комплекти за сол и пипер

Мелничките са чудесни за съхранение и ежедневно сервиране на сол и черен пипер. Те са запечатани – съдържанието няма да абсорбира чужди миризми, така че ароматът и вкусът на прясно смлените подправки винаги ще бъдат възможно най-наситени. Мелничките за сол и пипер са ръчни и електрически. Ръчните и електрически мелнички често имат опция за настройка на смилането. Освен мелнички се използват класически солници и пиперници – малки съдове от стъкло, порцелан, керамика или неръждаема стомана. За тях са подходящи само фина сол и смлян пипер.

Съдове за подправки

Подправките губят свойствата си и се влошават от влага, слънчева светлина и контакт с кислород, поради което за дългосрочно съхранение е по-добре да ги приберете в затворени контейнери. Те могат да се съхраняват в буркани, туби, мелници.

Бурканите могат да бъдат направени от стъкло, керамика или порцелан, винаги с плътни капаци. Те са универсални и подходящи за всички видове насипни продукти. В тях можете да съхранявате отворени пакети с подправки, но е важно да ги сортирате, така че вкусовете да са сходни и да не се смесват един с друг. Съдържанието на пакетите можете да изсипвате и в съдове със затварящи се отвори от неръждаема стомана, стъкло или пластмаса. Такива контейнери са подходящи само за значително натрошени подправки, тъй като дупките не са много големи.

За съхранение на продукти с грубо смилане има херметически затворени съдове с винтови капачки или плътни запушалки. Благодарение на тясното гърло е удобно да изсипете сол или черен пипер от тях в мелницата.

Видове материал на производство

Повечето производители на контейнери за сол, пипер и подправки са специализирани в работа със стъкло, пластмаса, метал и керамика. Всеки вид материал определя свойствата и експлоатационните характеристики на продуктите:

  • стъклените модели изглеждат модерни и стилни и идеално се вписват в интериора на всеки стил. Поради прозрачността съдържанието в тях се вижда. Стъклените продукти не могат да издържат на падане и значително механично натоварване, така че с тях трябва да се работи внимателно;
  • пластмасовите модели са с по-леко тегло, използват се в повечето стилове и могат да имат различни форми. Те са прозрачни, но по-малко стабилни, тъй като без обща кутия органайзер лесно се плъзгат по масата при случайно докосване;
  • металните модификации са чудесни за подреждане на кухни в модерни интериорни стилове. Те са ефектни, естетични, практични, издръжливи и надеждни. Устойчиви на ръжда и деформация те могат да имат различни форми;
  • керамичните продукти се различават с различни форми. В допълнение към традиционните, те могат да бъдат необичайни (например под формата готвачи, животни, къщи и много други). Имат остъклена повърхност, често украсена с орнаменти и надписи.

В допълнение към основните модели, можете да откриете и дървени съдове за съхранение на сол, пипер и подправки. Моделите с дървени капаци се вписват идеално в интериора на еко-стиловете.