Халати за баня

Халати за баня

Hide Sidebar Решетка Списък

29 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

29 продукта

2 3 4 5

След дълъг работен ден мечтаете за уютна обстановка и горещ душ, който да свали натрупалата се умора.

Банята е неразделна част от всеки дом. Без значение от нейния интериор, домашният текстил е неизменно присъствие в помещението. Халатите са част от домашния текстил, а пазарът предлага широка гама от цветове, различни модели и материи.

Видове халати 

Халатът е удобна дреха, с която можете да прекарате един ден у дома, без значение дали ще си почивате или ще изпълнявате домашните си задължения. Най-общо казано се предлагат халати за различни дейности – за баня, за сън, за СПА процедури или домашни, известни още като тип пеньоар. При тези за баня е важно да са изработени от естествени материи – памук или лен. Те са хипоалергенни и не създават раздразнения по кожата. Освен това, материите имат висока попивателна способност, която бързо ще ви изсуши. Ето какви модели предлага пазарът:

  • С качулка – този вид халати за баня е част от дамските облекла, заради дългите коси на повечето дами. Качулката попива водата и процесът по изсушаване със сешоар трае по-кратко, което спасява косата от увреждане;
  • С шал яка – от този вид има подходящи както мъжки, така и дамски модели. Изработен е от 100% памук, което го прави лесно попиваем, а лекотата му, джобовете и коланът с двойна гайка способстват за допълнително удобство;
  • Детски – съществуват халати за баня и за най-малките. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно им отделяме специално внимание, тъй като грижата за подрастващите момичета и момчета изисква прецизност и внимание при избора на всеки артикул. Когато купувате халати за най-малките, е добре материята да е 100% памук, който няма да дразни кожата. Съветваме ви да избирате такива с качулка, тъй като те предпазват от простуда. Коланът гарантира безопасност, ако детето реши да се заиграе по време на подсушаване.

Критерии при избор на халат за баня

Без значение дали избирате за себе си, своята половинка или за най-малкия член на семейството ви, съветваме да се съобразите със следните критерии:

1.Материал на изработка – задължително е да са произведени от 100% памук. Тази материя се характеризира с висока попиваемост, антибактериални и антиалергични свойства и запазване на добрия външен вид, което способства за по-дълга експлоатация, а и продуктите са много по-качествени.

2.Плътност – тук ви съветваме да изберете според сезона. За лятото препоръчваме по-тънки халати, а за зимата – по-дебели. Трябва да знаете, че теглото на тъканите се измерва в грамове на квадратен метър и характеристиката се отнася до плътността на хавлиеното изделие.

3.Цени – варират спрямо размерите и моделите, които ще изберете.

Кой точно халат за баня ще предпочетете зависи изцяло от вашите индивидуални нужди и предпочитания.