Аксесоари и прибори за барбекю

Аксесоари и прибори за барбекю

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 333 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 333 продукта

2 3 4 5

 

Приготвянето на барбекю е част от ежедневието на много хора. Изпичането на храната на съоръжението ѝ придава неповторим вкус, а освен това около барбекюто винаги се натрупват едни от най-хубавите спомени. Шегите, закачките и уютът са част от причините, поради които нетърпеливо всички сядат край барбекюто. За да приготвите вкусна храна, вие се нуждаете от аксесоари и прибори, които да улеснят този процес за вас.

От какви прибори се нуждаете?

Барбекюто има своите изисквания, за да работи качествено. В комплектите често липсват необходими прибори, които повлияват значително печенето. Може да се каже, че те са двигателя за съоръжението и без тях то не може да работи ползотворно. Ето от какви прибори се нуждаете за вашето барбекю:

  • шишове – при готвене на открит огън, едно от най-вкусните неща, които могат да се приготвят са така любимите на мнозина, шишчета. За целта е необходимо не само месо, но и съоръжение, върху което то да бъде поставено. Бамбуковите шишчета са изгодно решение не само заради цената, но и заради дървения материал на изработка. С този вид прибори няма да развалите вкуса на месото при печене, а освен това бройката им е съвсем достатъчна дори за повече гости;
  • комплекти – обикновено те включват в себе си вилица, нож, а в някои има и щипки за изваждане на месото. Различните комплекти са от различен брой части, като някои могат да съдържат дори средства за запалване;
  • средства за запалване – преди да поставите избраното за печене месо върху плочите, задължително трябва да запалите скарите. Със средствата за запалване – течност или кубчета може бързо и удобно да възпроизведете огън дори при по-ветровито време.

При избора на прибори имате възможност да избирате измежду комплекти с различен материал на изработка – неръждаема стомана или пластмаса. Диаметърът също може да е различен, като най-малкият е 12 см, а най-големият – 30 сантиметра. Сред предимствата на този вид съоръжения в комплекти е това, че те са в куфари, чието тегло не е голямо. Това прави качествените принадлежности удобни за носене, а освен това може да съхранявате луксозните съоръжения без да се притеснявате за мястото.

Необходимите аксесоари

Както всяко пособие, което притежавате вкъщи, има нужда от поддръжка и грижа, така и барбекюто има своите изисквания за правилно ползване. Аксесоарите освен, че улесняват процеса по приготвяне на храната, се явяват и необходимост, чрез която уредът ще функционира правилно. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно отделяме внимание на необходимите аксесоари и прибори за барбекю:

 1.За почистване
Може да се доверите на четки, с които решетките на скарата ще бъдат почистени без почти никакви усилия. Четките са с удобни дръжки за работа и притежават различни форми – най-често г-образни. Освен стандартно, някои видове са с по три функции, като допълнителното удобство при почистване се създава от металното стъргало, с което по-лесно могат да се премахнат мазнините. Моделите с три функции притежават и вградена гъба, с която може да почистите не само решетките на скарата, но и да направите цялостно почистване на уреда.

2.Ръкавици
Може да избирате между популярни марки като немската Gefu и американската – Weber. Обикновено този вид аксесоари са от материал кожа. С кожените ръкавици може удобно, без приплъзване, да хванете аксесоарите и приборите, които използвате при печене на открит огън. За да сте сигурни, че топлината от барбекюто няма да достигне до ръцете ви, може да заложите на топлоустойчиви ръкавици. Отвън те са направени от сто процента арамит, а подплатата е изключително мека с осемдесет процента съдържание на памук и двадесет – полиестер.

Някои барбекюта се предлагат със стойки и за съхранението им съществуват луксозни калъфи. Ако във вашия комплект липсва този аксесоар, може да го закупите. Също така може да се сдобиете и със стойка за барбекю, с която да постигнете оптимална височина на уреда.

Цените на приборите и аксесоарите, необходими за барбекюто, са подходящи за всеки бюджет.