Тенджери под налягане

Тенджери под налягане

Hide Sidebar Решетка Списък

51 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

51 продукта

2 3 4 5

Тенджерите под налягане отново набират популярност. Но сега те идват с подобрени функции за безопасност, включително резервни клапани за освобождаване на парата. Уплътнителният пръстен помага да се създаде херметическо уплътнение, което няма да позволи на парата да излезе освен ако не натиснете предпазния клапан или регулатора. Има различни размери и големини на вместимост – обем от 3 литра, 5 литра, 10 литра. 

Принцип на работа

Тенджерата под налягане комбинира храна с течност за готвене в запечатан съд. Това е най-общо казано принципът на работа. Докато течността кипи, парата остава вътре в запечатания херметичен съд и се повишава температурата. При тях храната се готви бързо. Всъщност ястията, приготвени в такива съдове, обикновено са готови за около една трета от времето за конвенционалното готвене.

Какви видове има?

Има два вида такива готварски съдове. Обикновени тенджери под налягане и електрически, както и варианти според типа на материала на изработка:

  • Алуминиеви – достатъчно здрав, за да запази продукта, но често се избират заради цените;

  • Неръждаема стомана – препоръчват се моделите тенджери от този материал, защото могат да се използват дълго време, без да се повредят;

  • Електрически – те са с програмируеми функции за време и настройки за различни видове готвене (задушаване, сотиране и затопляне). Едно от предимствата на тези модели е, че те не заемат място на печката, което ги прави удобни, когато готвите много неща;

  • Обикновени – при тях регулирате силата на топлината чрез котлона, точно както е при обикновените такива продукти.

Характеристики, които трябва да имате предвид

Това са неща, които ще ви улеснят, докато готвите:

  • защитна система за заключване на капака, която предотвратява натрупването на налягане в тенджерата, ако капакът не е закрепен правилно; 

  • системата за безопасност също така предотвратява вдигането на капака, ако тенджерата все още е под налягане;

  • капак с клапан за бързо освобождаване на парите;

  • кошници за пара (с разделители) за едновременно приготвяне на допълнителни храни;

  • индикатор, който ви казва дали съдържанието все още е под налягане.

Тези характеристики са важни и колкото повече от тях предлага вашият модел, толкова по-функционален и удобен ще е. В Пазарувай лесно можете да намерите голямо разнообразие от малки и големи съдове за готвене. Всички те са качествени и на достъпни цени. Поръчката става лесно и бързо, както и доставката.