Кухненски ножове

Кухненски ножове

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 2167 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 2167 продукта

2 3 4 5

Ножът е приспособление, което всеки има в дома си. Колкото по-запален е човек по готварските теми, толкова и по-голям ще е асортиментът му от тези вещи. Отдавна вече притежанието само на един кухненски нож не е достатъчно. В момента кухненските принадлежности имат голям брой разновидности и се използват за рязане на различни неща.

Най-разпространените видове кухненски ножове 

Те са наистина много и всеки от тях е различен не само по големина, но и по ширина на режещата част, на дръжката, дори и по външния дизайн, както и по цени. Някои от основните видове ножове са: 

  1. Най-широко разпространен е универсалният вид кухненски ножове. Обикновено той притежава 20 сантиметрово острие, което му позволява да се справя добре с рязане на плодове, зеленчуци, месо и риба. Единствено не е препоръчително да се режат прекалено меки или твърди неща.

  2. За рязането на плодове и зеленчуци, както и за тяхното белене се използват такива, които са с дължина на острието от 7 до 10 сантиметра и с гладка, а не назъбена повърхност, за да не наранят крехките продукти.

  3. Хлябът също си има специално острие, с което да се реже. Неговият размер също е 20 сантиметра, но е назъбено, което му позволява да реже както дебели, така и тънки филии. Може да се използва също и за рязане на пъпеши и дини.

  4. Сирената трябва да се режат с малко острие, което е изрязано в средата и отпред, на върха си е разделено на две. По този начин празнотата в средната част не позволява на сиренето да залепне за него.

  5. За пица – представляват метално, заострено колелце, с което лесно и бързо, само с няколко движения, нарязвате идеално своята пица.

  6. За месо – за обезкостяване, филетиране и рязане на стек. Според предназначението дължината на острието варива от 13, 18 и 21 см. Тези за обезкостяване са най-къси, а тези за рязане на месо – най-дълги. Типично за всички е извитият нагоре връх.

Използването на най-подходящото острие и форма гарантират, че лесно ще отрежете продуктите, а те от своя страна ще изглежда красиво.

Качествени материали за изработка

Могат да бъдат произведени от много различни материали, но най-често срещаните и са металът, неръждаемата стомана и керамичните. Титаниевите също са добър вариант, но те са във високия ценови клас и се използват повече в професионалните кухни.

Изберете кухненски ножове от Пазарувай лесно

Местата, на които се продават такъв вид изделия, са много. От кварталния магазин за домакински потреби до специализираните места за професионални кухненски принадлежности. Пазарувай лесно е онлайн магазин, където ще откриете всичко необходимо за вашата кухня на едно място. Качествените продукти, които предлагаме,  си заслужават всяка стотинка.