Плочи, подноси и дъски за сервиране

Плочи, подноси и дъски за сервиране

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 228 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 228 продукта

2 3 4 5

Правилното аранжиране на маса изисква наличието на прибори както за консумация на поднесените ястия, така и за тяхното сервиране. Съществува доста широка гама от продукти, които са в полза на този процес. Сред най-широко използваните са дъските, подносите и плочите. Те не просто придават естетика, но и запазват качеството на поднесената храна. Най-широко тези продукти се употребяват в заведения, ресторанти, но и от хора предлагащи кетъринг. Това не ни пречи да използваме продуктите и у дома, където естетиката и правилното поднасяне на храната са не по-малко значими. Те способстват за уюта и със сигурност повишават настроението на гостите, както и на членовете на семейството.

За какво са подходящи плочите?

В категорията кухненски аксесоари за сервиране, черните каменни плочи са широко използвани най-вече за поднасяне на ястия с месо и презентиране на сирена. Този вид храна изисква запазване на температурата, което освен, че прави добро впечатление на гостите ви, със сигурност запазва и вкуса на храната. Ето кои са предимствата на плочите за сервиране:

  • форми – плочите се предлагат в квадратни, правоъгълни и кръгли форми. Коя от трите ще изберете, зависи изцяло от вашите предпочитания;
  • материал – в изработката на плочите за сервиране най-използвания материал е камък. Той доста може да развихри въображението на гостите, като ги пренесе в минали времена, а освен това запазва и вкусовите качества на храната;
  • марки – италианската марка Илса е една от доказалите се в производството на продукти за аранжиране на маса. Испанската марка Vin Bouquet не е по-малко избираема. Това се дължи на факта, че пособията за сервиране предлагани от нея са в широко разнообразие и отговарят на всички потребности.

Как да изберем дъска за сервиране?

Дъските за поднасяне са подходящи за сервиране на всякакви ястия. С тях може да изненадате гостите си, като им поднесете по необичаен начин мезета, дори и барбекю. Ето какви са предимствата им:

1.Материал на изработка – дъските за сервиране са направени от дърво. Те са идеални за сервиране на риба, месо, сирене, дори на бургери и пици. Дървото е екологично чисто, което играе важна роля в поднасянето на храната, тъй като дървените дъски не развалят нейното качество, а дори напротив – дават възможност на гостите да се насладят на перфектно поднесена вкусна храна.

2.Дебелина – важно е тя да не е по-малко от петнадесет милиметра. Това е фактор за нейната издръжливост.

3.Форма – тук, подобно на плочите съществува голямо разнообразие. Дървените дъски могат да са кръгли, което ги прави подходящи за сервиране на сирена, както и плодове. Дъските с форма на лопата са подходящи за сервиране на различни колбаси и пържоли. Дъските с малки страни са подходящи за сервиране на различни топли и студени напитки.

Подносите – класика в жанра

Със сигурност с подносите за представяне на различни ястия, както и напитки, докосваме струна и връщаме лентата назад, когато в по-детските години сме се радвали на току-що извадените върху поднос сладки. Истината е, че освен за редене на дребни сладки, подносите служат и за сервиране на купища други ястия, дори на топли и студени напитки.

Този вид аксесоар за сервиране се предлага с различен материал на изработка – съществуват дървени, стъклени и пластмасови подноси. В тях може да сложите ордьоври, различни сухи мезета. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно ви препоръчваме да ги използвате и като табла, върху която да наредите чиниите с ястия за вашите гости и близки хора. Това би било много оригинално решение за вашата трапеза. За поднасяне на торти, изберете въртящи се поставки. С тях лесно и удобно ще нарежете тортата, както и ще позволите на всеки от гостите си да вземе парче без да се налага да се пресяга. Сред аксесоарите за сервиране, предлагащи се в съвремието, са стойките на три нива. Те са с метални дръжки, а основният материал на изработка е стъкло. Подходящи са за сервиране на плодове, тестени изделия, сирена сухи мезета, както и сладки. Трите нива позволяват да се наредят избраните продукти без да се смесват, а малкото място на масата е още едно предимство.

Цените на плочите, дъските и подносите за сервиране, се определят от техните размери. С наличието на тези аксесоари в кухнята, няма да има нужда да се справяте с недостига на място върху масата и ще бъдете винаги шикозни в поднасянето на храна.