Мелници за хранителни отпадъци

Мелници за хранителни отпадъци

Hide Sidebar Решетка Списък

12 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

12 продукта

2 3 4 5

Хранителните отпадъци са проблем във всяка кухня. За щастие, на пазара се предлагат все повече електроуреди, които спестяват на домакинствата време и усилия. Такива са и мелниците за отпадъци, наречени още диспозери за мивка. Те са предпочитани в световен мащаб, тъй като значително улесняват процеса по премахване на хранителните остатъци.

Защо да изберете мелници за хранителни отпадъци?

Мелачките за смилане на остатъците от яденето набират все повече популярност у нас. Ние от онлайн магазин Пазарувай лесно считаме, че този шедьовър на технологията е редно да присъства във всяка кухня. Използването на този тих, но мощен уред ще ви помогне да се отървете от лошите миризми, а освен това ще могат да се радват на чиста кухня. Друго предимство е липсата на отпадъци, които да задръстват тръбите. Ако използвате съдомиялна, мелницата е идеално решение. Съвременните модели се предлагат с извод за съдомиялна, което спестява предварителното изплакване на съдовете.

Ползи от употребата на мелници за отпадъци

Мелниците смилат на малки парченца хранителните остатъци, като не им позволяват да навлизат в канала. Уредът се монтира на канала на мивката. Оборудвани са с остри перки, чрез които се смилат остатъците, а след това се изтласкват в канала на мивката от мелницата. Ето още какви ползи отчитат потребителите, които използват тези машини:

  • Спестяване от консумативи – традиционните кошчета за боклук се използват в повечето домакинства, като се оборудват с торбички за смет или други консумативи. Чрез използването на диспозери в кухните, домакинствата ще спестят не само време и усилия, но и разходи от закупуване на допълнителни консумативи;

  • Винаги чист канал без излишни миризми – изключително неприятно е усещането в кухнята да се носят остри миризми на задържали се в канала или коша за боклук отпадъци. Мелачките за тяхното смилане способстват за липса на задръствания в тръбите, а освен това спестяват от продукти за отпушване на канализацията.

Както всеки електроуред, мелницата за отпадъци също се нуждае от поддръжка. За да не се натрупват мазни храни, при използване на уреда е необходимо водата да се държи по-дълго време пусната. Мелничката може да се почиства изключително лесно с помощта на течен сапун, което ще се погрижи за премахване на остатъците, полепнали по камерите ѝ. Стъргалките за отпадъци представляват инструмент, който има многофункционално приложение – отстранява остатъчното ядене от чиниите, събира остатъците и ги подава към мелницата, а при необходимост може да изпълнява функцията на тапа за мивка. Предлага се на изключително достъпни цени, а присъствието му в кухнята ще улесни работата там.

Пазарът предлага различни марки и модели диспозери за мивка. Спрямо марката се определят степените на смилане, както и мощността на електроуреда.