Басейни, аксесоари и препарати за поддръжка, джакузита

Басейни, аксесоари и препарати за поддръжка, джакузита

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 201 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 201 продукта

2 3 4 5

Басейните вкъщи са удоволствие както за хората, чието хоби е плуване, така и за онези, които обичат охлаждането през топлите дни. Особено през лятото, когато слънцето грее ярко и въздухът е изключително горещ, тези източници на прохлада винаги предизвикват наслада. Поддръжката е задължителна, тъй като водата в тях зеленясва бързо и това може да доведе до редица здравословни проблеми. За правилното почистване на водните съоръжения ние от онлайн магазин Пазарувай лесно препоръчваме да се доверите на препарати и аксесоари, с които да чистите басейна и водата в него.

Защо е важно да поддържаме басейните?

В плувния басейн бързо могат да се размножат микроорганизми, които внасят къпещите се, но и околната среда посредством вятър, дъжд и други природни явления. Голяма част от микроорганизмите, които влизат във водните съоръжения са опасни за здравето, поради факта, че носят със себе си редица болести, които не са чак толкова лесни за лечение. Организмите, които не носят болести имат друго свойство – те създават лигави и хлъзгави отпадъци, поради бързото си размножаване и по този начин също замърсяват водата. Някои водят и до т.нар. зеленясване на водата, което е много неприятно.

Поддържането на водните съоръжения се състои главно от два етапа – механичен и химически. При първия, за почистването се грижи филтриращата система, за която са ни необходими някои аксесоари, а за химичния етап на почистване – цяла гама от консумативи, които трябва да ползвате в определени количества и концентрации.

От какви аксесоари и препарати се нуждаете за поддръжката на басейните?

След като изяснихме колко важна е грижата за басейните и уточнихме кои са двата етапа, през които тя се осъществява, ще ви запознаем с продуктите, които ще ви помогнат да изпълнявате успешно и двата етапа на поддръжка.

Аксесоарите за поддържане се използват през механичния етап на почистване. Те служат за правилната филтрация на водата, която способства за унищожаване на вредните микроорганизми. Използването на аксесоарите се осъществява в механичния етап. Важно е да купувате аксесоарите от доказани марки и да проверявате качеството им. През химичния етап трябва да използвате препарати за поддръжка. Те са част от химията, но успешно спомагат дезинфекцията и почистването на водата. С препаратите си осигурявате защита от различни бактерии, освежавате водата в басейните и се грижите за съоръженията. Препаратите за почистване влияят положително и върху визията. Въпреки химичния им състав, те са изработени така че, когато ги ползвате може да бъдете сигурни, че не биха застрашили материала на съоръжението. В следващите редове ще прочетете по-подробна информация за почистването посредством аксесоари и препарати:

  • филтрация – осъществява се посредством филтрите на басейните. Това е една от най-важните стъпки в поддръжката, тъй като микроорганизмите, попадащи във водата не само променят цвета ѝ, но и стават храна за различни бактерии;
  • хлориране – дезинфекцията на водата се налага за пълното унищожаване на вредните микроорганизми. За поддръжката препоръчваме използването на хлор. Една част от него премахва замърсителите, а друга остава във водата под формата на остатъчен хлор. Целта му е да реагира срещу нови замърсители, които ще се внесат във водата. Хлорът може да се намери както под формата на течност, така и като таблетки (хапчета), с които да дезинфекцирате.

Сред популярните аксесоари, на които може да намерите при нас, са зимните и летни покривала за басейни, в това число и сглобяеми, байпасовете, които позволяват закрепването на помпите към филтриращия отвор, така че да не изтича водата, когато тези части не се използват. Комплектите за почистване на дъно ви помагат да поддържате съоръженията правилно и без особени усилия. Важно е комплектите за цялостна поддръжка да са съобразени с големината на съоръженията. Цените на препаратите и другите способи за поддръжка не са високи и не ощетяват бюджета ви. С наличието на принадлежности и химични препарати може да сте сигурни, че ще имате чиста вода и чисто съоръжение, което да ползвате без притеснения през сезона.