Тигани

Тигани

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 837 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 837 продукта

2 3 4 5

Независимо дали тепърва навлизате в кухнята, или вече сте се превърнали в Master Chef, използването на правилните инструменти може да направи кулинарните ви творения много по-добри. Материалът, от който са направени съдовете ви за готвене, може да повлияе на всеки аспект на ястията, които правите. И въпреки че може да бъде лесно да вземете първия тиган, на който попаднете, докато приготвяте вечеря или правите десерт, изборът на правилния може значително да подобри резултатите и да улесни готвенето и почистването. На пазара днес има много разновидности – стандартни, уок, за палачинки, грил, оребрени, тефлонови, малки, големи, дълбоки. 

Кои са най-популярните тигани според материала на изработка?

Вариантите, направени от стъкло или керамика, провеждат топлината бавно и равномерно, което ги прави перфектните съдове за всякакви деликатни съставки, които могат лесно да загорят или да се изсушат. Продукти като яйца, сирене и тестени изделия се приготвят най-добре, когато се готвят бавно, което по-лесно можете да направите в тиган, който се загрява бавно.

  1. Чугун и желязо

Когато става въпрос за този материал, има два основни типа, които хората обикновено имат в кухните си: чугун и емайлирано желязо. Въпреки че двата вида имат много прилики и работят еднакво добре за много ястия, невинаги можете да ги използвате взаимозаменяемо.

Готвачите са използвали обикновени чугунени тигани през миналия век. Често използвани за пържене, запичане и приготвяне на яйца, чугунените принадлежности за готвене са най-устойчивите в кухнята. Дебелият и тежък материал задържа топлината по-добре от по-тънката неръждаема стомана или алуминий, което го прави идеален за пържене и готвене при висока температура. 

Но поради същата причина трябва да внимавате, когато готвите рецепти с по-ниска температура в чугунени съдове. 

  1. Алуминиеви тигани

Предпочитани са, защото са тънки и загряват бързо. Така и ястията не отнемат много време за приготвяне. Трябва да имате предвид, че алуминият е силно реактивен, така че трябва да избягвате използването на всякакъв вид съдове за готвене, направени от този материал, за приготвяне на кисели ястия, които съдържат домати, цитрусови плодове или оцет. Също така избягвайте да използвате алуминий за готвене на деликатни съставки, които е по-добре да се правят в съдове, които се нагряват по-бавно.

Какво ще намерите при нас?

В Пазарувай лесно можете да разгледате доста голям каталог с тигани на известни брандове, които са с високо качество и на достъпни цени, Тефал е една най-известните марки за такива съдове заради незалепващото покритие и многото видове, които предлага.