Декантери, гарафи, кани и бутилки

Декантери, гарафи, кани и бутилки

Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 517 продукта

2 3 4 5
Hide Sidebar Решетка Списък

Показване 1-40 от 517 продукта

2 3 4 5

Когато сервирате на гостите си напитки, едно от правилата е те да бъдат пресипани от бутилката в друг съд. За целта се използват декантери, гарафи и кани.

Приложение

Кани, бутилки, гарафи и декантери използваме при сервиране на различни напитки – вода, безалкохолно и алкохол. Избирайте лицензирани марки, с които използването на допълнителни съдове ще осигурява запазването на качеството и вкуса. Имайте предвид, че цените се определят от вместимостта на съоръженията.

Избор според вида напитка

Пазарът разполага с различни видове съдове за сервиране на питиета. Нашите специалисти от онлайн магазин Пазарувай лесно ви запознават с приложението на всеки от тях:

1.Бутилки – употребата на тези съдове е ежедневна. Можете да съхранявате вода, мляко, алкохол или лимонада и други безалкохолни напитки през горещите дни. За всяко питие има подходяща бутилка. За съхранение на вода най-подходящи са еко бутилките. Те са предназначени за многократна употреба и са направени от разградим био материал, който е рециклируем. Важно е да сте сигурни в капачките. Препоръчваме за удобство да са на винт и със стопроцентова защита от протичане. Ако съхранявате лимонада, ви съветваме да използвате стъклени бутилки за лимонада, които запазват нейната свежест. За елегантно поднасяне на коктейли, бихте могли да използвате коктейлни бутилки. Те имат свойството да запазват свежестта и качеството на напитките.

2.Гарафи – съхранението на напитките е точно толкова важно, колкото и тяхното сервиране. Гарафите са подходящи за съхранение на вода, вино, уиски и ракии. Стъклените гарафи запазват качествата на питието и не позволяват то да се отвръща. Особено силно ви препоръчваме да използвате гарафи при съхранението на червено вино. По този начин ще запазите неговия вкус и ще подарите удоволствие от всяка глътка.

3.Кани – известен факт е, че този вид съдове се предлагат от различен материал – пластмаса, стъкло. Ако ще съхранявате вода е добре да го правите във филтриращи кани. Каничките за мляко трябва да са от порцелан. Когато купувате е добре да се спрете на такъв, който е с високо качество на глазурата. Това е признак за устойчивост на каната при използване в съдомиялни машини. Използвайте термо кани за чай, тъй като по този начин ще се запази температурата на напитката.

4.Декантери – сервирането на вино е цяло изкуство. Изборът на подходящи чаши, храна и прочее винаги прави впечатление. Не по-малко значим е съдът, в който ще сервирате. Използвайте декантери за вино. Служат най-вече за да се утаи течността и утайката да остане на дъното. Употребата на декантери способства за пиене на бистра течност. Освен за вино, декантери се ползват за сервиране на уиски, ракия и други алкохолни напитки. Употребата на този съд е символ на луксозно преживяване. Особено предпочитани са кристалните декантери, с които определено ще направите добро впечатление.

Към пособията за сервиране на напитки може да изберете поставки, върху които да сложите гарафата, бутилката, каната или декантерите. Използването им придава допълнителен ефектен вид на избрания от вас съд. През летните жеги препоръчваме и да се оборудвате с охладител за напитки.