Как работи храната. Нагледно обяснение на храненето

Код: 9786191952595
Виж всичко от: Хеликон
35,90 лв.
loader
Зареждане...
Описание
Има ли идеална диета? Трябва ли да пием по осем чаши вода на ден? Какво точно е глутенът и защо толкова хора се пазят от него? Медиите са пълни с нови открития и полезни съвети какво да ядем и пием, но дали тези твърдения почиват на някаква научна основа? С нагледни и разбираеми графики и изобилие от удивителни факти "Как работи храната" разкрива целия процес - от производството на храна до това дали е полезна за вас. Интересни факти: Япония консумира 10 л. соев сос на човек годишно; медът съдържа повече калории от захарта; 75% от обработваемата земя се използва за изхранване на добитък, не на хора; прясната ябълка е 25% въздух; яйцата не повишават холестерола; в някои плодови сокове има толкова захар, колкото в газираните напитки; в безкофеиновото кафе все пак има 3% кофеин; изгаряме 35% от калориите в белтъчините по време на храносмилането; в касиса има четири пъти повече витамин С, отколкото в портокалите; над 80% от хората в Източна Азия имат непоносимост към лактозата; краставицата е 96% вода; щурците са по-богати на белтъчини от телешкото месо.
Характеристики
Тегло (кг.)
0.935
Марка
Хеликон
Publisher
Книгомания
Година на издаване
2020
Book Size
20x24
Book Pages
256
Cover Type
твърди
ISBN
9786191952595
Доставка

Фиксирана доставка от 6.99 лв.

Безплатна доставка над 200 лв.

Доставките се извършват от куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ. 

Срокът за доставка на територията на България е до 5 работни дни.

Разбери повече за начините на доставка

Ревюта
Оценка за продукт
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
Може да харесате още