Описание
Този брой на списанието ще ви разкаже надълго и нашироко за ризотото:
- кога се появява първата рецепта за знаменитото ризото по милански и как се постига съвършеният му вкус;
- по какво се различават видовете италиански ориз Arborio, Baldo, Vialone nano, Carnaroli;
- как се приготвят Ризото "Ди витело", Шафраново ризото с броколи, Ризото със сьомга и черен хайвер; Ризото "Формаджо", Ризото "Примавера".
И още:
- рубриката "Гурме" представя соса Kikkoman - най-известната и използвана вече над 300 години течна подправка в японската кухня;
- тема на "Кулинарен гид" е ирландската кухня;
- продукт на броя е малината, а подправка – самардалата;
- в "Екзотика" ще разберете как се почистват и готвят калмари, а в "Здраве и красота" д-р Виолета Кънева разказва какво всъщност не знаем за нитратите.
> Ограничени количества <