Безсолно хранене

Код: unknown_2674
Виж всичко от: Хеликон
4,00 лв.
loader
Зареждане...
Описание
Има убедителни доказателства, че високото съдържание на сол (натрий) повишава количеството на водата в тялото. Това се отразява върху състоянието на вените и способността на сърцето да изпомпва кръвта през тях, което пък води до повишаване на кръвното налягане. Сега учените разполагат с медицински и научни доказателства, че високото кръвно налягане е основният рисков фактор за инфаркт. Установено е, че високото съдържание на сол (натрий), е причина за извличането на калция от костите и изхвърлянето му с урината. Намаляването на калция, от своя страна, е един от основните фактори за развитие на остеопороза, характеризираща се със загуба на костна маса, което води до изтъняване на костите и многобройни фрактури, гръбначни изкривявания, затрудняване на движението. Според някои изследователи има известни доказателства, че излишното количество натрий в организма може да причини рак на стомаха. Трудно можем да си представим ядене без сол и пипер. Съществуват обаче методи на готвене, при които съдържанието на сол е намалено до минимум или солта изобщо липсва. Добре е тези методи да се познават, защото намаленото количество сол, което приемаме с храната, е добра профилактика за много заболявания.
Характеристики
Тегло (кг.)
0.078
Марка
Хеликон
Author
Надя Пери
Publisher
Хомо Футурус
Година на издаване
2005
Book Size
20x13
Book Pages
96
Cover Type
меки
Доставка

Фиксирана доставка от 6.99 лв.

Безплатна доставка над 200 лв.

Доставките се извършват от куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ. 

Срокът за доставка на територията на България е до 5 работни дни.

Разбери повече за начините на доставка

Ревюта
Оценка за продукт
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
Може да харесате още