Професионална машина за вакуумиране Sico S-LINE350C-SV

Наличност: Наличен
SKU:
SICO.350SV
Гаранция: 2 години
Връщане до: 14 дни
Special Price 1 099,00 лв. Regular Price 1 498,97 лв.

Подходящ уред за професионална употреба предназначена за професионалния сектор ХОРЕКА, насочена е към месници, ресторанти, хотели, пицарии, кръчми, кетъринг фирми и др.

Мандри - вакуумиране на сирена и кашкавали на порции за продажба в търговски обекти.

Кланици и месарници - вакуумиране на различни видове месо, колбаси, кайма и др. пресни или термично-обработени месни продукти. Ресторанти, заведения, хотели - за разпределяне на продукти за една порция от ястията предлагани в менюто, бързо, икономични и ефективно приготвяне на поръчката. Машината за вакуумиране е предназначена само за опаковане под вакуум на хранителни продукти или други предмети, и за мариноване на подходящи за целта храни.

 

Основни характеристики:

* Патентованата система за магнитно затваряне, която е в състояние да намали намесата на оператора до минимум
* 350 мм тройна запечатваща лента , абсолютна иновация на пазара, която произвежда ефективно и дълготрайно уплътнение
* Корпус от полирана или сатенирана стомана AISI 304 с хромирани или боядисани покрития
* Вакуумната камера е изработена от алуминий. Времето за запечатване е регулируемо с 13 позиции за избор
* Запечатването и отварянето на вакуумната камера са автоматични
* Професионален датчик за налягане и постоянно измерва степента на вакуум
* Мощна помпа, за да осигури максимална скорост и вакуум с индустриална сила, който е защитен от двоен подвижен филтър
* Мощен трансформатор позволява непрекъснато и интензивно използване и без риск от паузи поради прегряване
* Благодарение на функцията Soft Vacuum е възможно да пакетирате меки, крехки и влажни храни
* Двоен филтър предпазва помпата от прах, течности и замърсявания, които могат да бъдат всмукани случайно. Може да се сваля за почистване

 

МАШИНАТА РАБОТИ С РЕЛЕФНИ ПЛИКОВЕ И РОЛКИ С ДЕБЕЛИНА МИНИМУМ 90 микрона! Препоръчително е винаги да избирате за храната си висококачествени пликове за вакуумиране с необходимите документи за произход, които са достатъчно дебели и подходящи за съхранение във вакуум.

 

Допълнителни характеристики:

* Дължина на уплътнителната лента: 350 мм
* Брой на запечатващите шевове: 3
* Превключвател ON / OFF (Вкл./Изкл.)
* Размери: 510 x 290 x 140 мм
* Тегло 12 кг
* Скорост на вакуумиране: 30 литра / минута
* Мощност: 700W
* Характеристика на електрическата мрежа: 220-240 V / 50 Hz
* Манометър за проследяване на налягането при вакуумиране
* Противохлъзгащи крачета - 4 броя
* Гаранция: 24 месеца - физически лица


 


ВАЖНО!

Опаковането на хранителни продукти в условия на вакуум, се използва с цел подобряване на организацията на работа, запазване на хранителните продукти по здравословен начин и спестяване на пари.


Може да се използва в следните случаи:
* да се опаковат хранителни продукти в херметични условия, като по този начин се удължава срока на годност на храната
* за приготвяне на здравословни ястия, като меню за цяла седмица
* да запазите по-дълго марулите, зеленчуците и билките (те остават хрупкави и свежи)
* във фризера се освобождава повече място
* хранителните продукти са защитени от изсушаване и окисляване
* процеса на мариноване е бърз и ефикасен (20 минути във вакуум са достатъчни)
* възможно е да се опаковат месни продукти, колбаси и сирена, които преди това са били вакуумирани (ароматът се запазва)
* спестявате пари, защото всички остатъци от процеса на готвене, могат да бъдат консервирани и консумирани по-късно
* всички видове плодове и зеленчуци могат да бъдат закупени през сезона, вакуумирани и съхранени на ниска температура за дълъг период от време

 

Опаковането в условия на вакуум осигурява защита на много различни предмети. С помощта на машината за вакуумиране е възможно да опаковате къмпинг-аксесоари като кибрит и други предмети, които трябва да останат сухи. Чрез вакуумиране не се позволява окисляване на сребърни или колекционерски предмети, защото е елиминиран достъпът на въздух. По този начин те могат да бъдат съхранявани за дълъг период от време.


Опаковането в условия на вакуум не е подходящо за замразени храни. Всички хранителни продукти, които се развалят лесно и трябва да бъдат замръзявани е необходимо да се охладят и замразяват след вакуумиране.

 

Важни съвети:
1. Преди да пристъпите към процеса на вакуумиране, е необходимо да се измият ръцете, да се почистят инструментите, уреда и повърхностите, които ще се използват за рязане и вакуумиране на хранителните продукти.
2. Използвайте ръкавици, когато е възможно.
3. Опаковат се само пресни храни.
4. Храните, които лесно се развалят, трябва да бъдат замразени веднага, след вакуумиране, без се оставят дълго време на стайна температура.
5. Разпределете вакуумираните пликове равномерно в хладилника или фризера, за да се осигури бързото им замразяване.
6. Хранителните продукти, извадени от опаковката, трябва да бъдат консумирани преди срока на годност, посочен в оригиналната опаковка.
7. Вакуумираният пакет удължава срока на годност на сушените храни. Кислородът и топлината до процеси на окисляване, които намаляват съдържанието на мастни киселини в продуктите. Срокът на годност на сухи храни като ядки, кокосови орехи и мюсли, също се удължава след вакуумиране. Съхранявайте ги на хладно и тъмно място.
8. Плодовете и зеленчуците, като ябълки, банани, картофи и кореноплодни зеленчуци, трябва да бъдат предварително обелени, за да се удължи срока им на годност.
9. Някои зеленчуци, като броколи, карфиол и бяло зеле, лук, праз ОТДЕЛЯТ ГАЗОВЕ, след вакуумиране. Поради тази причина е необходимо предварително да ги бланширате и замразите.
10. За да се вакуумират и преопаковат хранителни продукти, след като са били извадени от друга такава, е необходимо да се спазват правилата за съхранение на вещи при ниски температури, след отварянето им.
11. Хранителни продукти, които лесно се развалят и са били затоплени или съхранявани в хладилник, трябва да се консумират незабавно. Храните, които са били на открито в продължение на няколко часа, не трябва да се консумират, особено ако са приготвени в гъст сос и са били съхранявани във вакуумна опаковка или друга среда, лишена от достатъчно кислород.
12. Меките и крехки продукти (риба, диви ягоди и др.) трябва да бъдат предварително замразени. След първоначалното замразяване те могат да бъдат вакуумирани и накрая поставени във фризера за дълготрайно съхранение.

 

Храните, извадени от вакуумната опаковка, трябва да бъдат консумирани преди да изтече фабричния срок на годност, посочен на оригиналната опаковка. След преопаковане хранителните продукти трябва да се съхраняват отговорно, като се спазват всички изисквания за стерилност и хигиена.

Спецификации
Тегло (кг.) 12
Warranty 2 години

Доставките се извършват от куриерски фирми "Спиди" или "Еконт Експрес", като цената на услугата се определя според избрания начин на доставка и теглото на поръчаната стока.

Официален анализ на куриерска фирма Спиди показва, че голяма част от съботните доставки на пратки до адрес са неуспешни, тъй като пратките не могат да бъдат доставени от куриерите, поради отсъствие на получателите.

По тази причина считано от 01.11.2018 г. Спиди въвежда допълнителна такса за доставка на пратки до адрес в събота в размер на 3.60 лв. (с вкл. ДДС) за пратка. Добавката ще се прилага за доставки само до адрес на получателя. Надбавката няма да се прилага за пратки до офис на Спиди.

В тази връзка, считано от 01.11.2018 г., Пазарувай Лесно ООД също ще начислява допълнително 3.60 лв. към транспортните разходи за поръчки с доставка до адрес на клиента в събота, ако изрично бъде посочено в поле коментар на поръчката.

* Цената на доставка се изчислява в реално време и се вижда в количката, при оформяне на поръчката.

* Срокът за доставка на територията на България е до 5 работни дни.

* Сроковете се отнасят за поръчки, направени до 15.00 часа. Срокът за доставка на поръчки, направени след 15.00 ч., се удължава с един работен ден.

* При извънредни обстоятелства и независещи от нас причини, сроковете за доставка е възможно да не бъдат спазени.

* Ако ние не сме в състояние да изпълним Вашата заявка, поемаме отговорността да се свържем с Вас и да Ви информираме. В случай че сте платили предварително, ние сме задължени да възстановим платената от Вас сума в срок от 5 работни дни.

 

ВНИМАНИЕ:

За да получите поръчаната от Вас стока, е необходимо да изберете точен адрес за доставка.

Ако желате да посочите друго лице за получател изберете и попълнете поле "Друго лице за доставка" и отново изберете точен адрес за доставка.

След като финализирате поръчката си, на електронния адрес, който сте посочили, ще получите имейл с номер на поръчка и цялата информация за нея.

Ако са необходими уточнения за условията или адреса на доставката, наш оператор ще се свърже с Вас по телефона.

 

ВАЖНО!

При получаване на пратката заплатете стойността на наложения платеж и задължително проверете целостта на стоката в присъствието на куриера, особено ако е чуплива!

Ако сте платили предварително по банков път или с кредитна карта, не дължите плащане на куриера. В този случай отворете пратката веднага след като я приемете. В случай че стоката е повредена, куриерът е длъжен да напише пред Вас двустранен протокол, който ще гарантира повторното изпълнение на поръчката Ви.

Свържете се с нас на телефон: 0888 805 120, или ни пишете на имейл: info@pazaruvai-lesno.bg, за да ни информирате за случая.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Посочването на непълни или неверни данни в профила на клиента прави поръчката невалидна и тя не обвързва www.pazaruvai-lesno.bg с изпълнение.

Лица под осемнадесет (18) години нямат право да поръчват алкохолни напитки и „Пазарувай Лесно“ си запазва правото да отказва такива поръчки.

Ако предварително платена стока е изчерпана, оператор на „Пазарувай Лесно“ се свързва с клиента и предлага нова дата за доставка или възстановяване на платената от клиента сума в срок от 5 работни дни.

 

ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНА СТОКА

Всеки потребител има правото да върне поръчаната стока в срок от 14 работни дни след получаването й, ако стоката отговаря на следните условия:

  • не е ползван;
  • няма механични повреди;
  • с оригиналната си опаковка е и има търговски вид;
  • придружена е от приложената гаранционна карта, съпътстващите я документи и аксесоарите, с които е била получена.

Купувачът трябва да се свърже с оператор на „Пазарувай Лесно“ на телефон 0888 805 120 или 0899 981 382 и да съобщи за отказа си. „Пазарувай Лесно“ ООД се задължава да възстанови заплатената за стоката сума в срок от 5 работни дни от датата, на която тя е получена обратно, или да я подмени. При направена покупка с карта, връщането на суми е с кредитна транзакция по картата, с която е направена покупката. Разходите по транспортирането са за сметка на купувача.

В случай че клиентът получи стоката във вид, несъответващ с условието за доставка, или друга стока, различна от поръчаната, „Пазарувай Лесно“ ООД подменя стоката, като поема разходите по доставката, или възстановява платената от клиента сума.

При установяването на дефект след изтичането на 14-дневния срок и преди изтичането на гаранционния срок, купувачът може да даде стоката за ремонт в сервиз съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител.

За всички въпроси и препоръки, свързани с продуктите, доставката и заплащането или с използването на сайта, моля, свържете се с наш оператор на тел.: 0888 805 120 или 0899 981 382, или ни пишете на имейл: info@pazaruvai-lesno.bg.

Други продукти от Sico, Италия