Чугунен тиган LODGE 30,48 см

Наличност: Наличен
SKU:
L-10SK3
Връщане до: 14 дни
122,00 лв.

Характеристики:
Размер на дъното: 25,5 см
Приблизителен брой порции: 4-6
Тегло: 3,33 кг
Височина (дълбочина на съда): 5,72 см
Широчина: 32,5 см
Дължина: 46 см
Поддръжка: НЕ се препоръчва употреба в миялна машина
Подходящ и за индукционен котлон
Гаранция: 24 месеца

Инструкциите за употреба и грижа на чугунени съдове LODGE, ще Ви помогнат да готвите за цял живот в тях!
Почистване, само на ръка. Изсушете незабавно, дори преди първата употреба.
След всяко измиване и подсушаване, втривайте лек слой растително масло.
Колко масло? Достатъчно за възстановяване на блясъка, без повърхността да остава „лепкава“.
Защо? За да запазите чугуненият съд „Сезониран“ (омаслен/подправен) и защитен от влага.

Процесът „Сезониране“ се извършва с растително масло, изпечено върху чугун при висока температура: не е химическо незалепващо покритие.
Сезонирането създава естествените свойства с лесно отлепване на храната. Колкото повече готвите, толкова по-добре става.
Тъй като създавате, поддържате и дори ремонтирате „сезонацията“, съдовете Ви могат да издържат над 100 години.
Химичното незалепващо покритие не може да бъде ремонтирано, което ограничава продължителността на живота му.

Нека готвенето започне!
Чугунените съдове Lodge могат да бъдат използвани с всички нагревателни уреди: индукционни, керамични, електрически и газови готварски плотове,
във фурната, на скарата или дори над лагерния огън. Не се използват в микровълнови фурни.
На стъклени или керамични готварски плотове, повдигайте чугунените съдове, никога не ги пързаляйте.
Съдовете Lodge за готвене са безопасни при високи температури. Използвайте метални, дървени или високотемпературни силиконови прибори.
Някои храни могат да залепнат за новите съдове (особено яйца). Използвайте малко допълнително олио или масло, върху добре загрят чугунен съд.
Киселинните храни като домати, боб и някои сосове могат да увредят сезонацията и трябва да се избягват до установяване на по-здрава сезонация.
Летият чугун рядко се нуждае от над средно загряване, когато е правилно предварително нагрят. Когато готвите при по-високи температури,
постепенно загрявайте до желаната температурата и добавете масло или олио непосредствено преди да добавите храната, за да предотвратите залепване.
Внимавайте, дръжките се нагорещяват. Използвайте силиконови ръкохватки или кухненски ръкавици. Използвайте подложки за защита на плотове от горещи съдове.

Почистване със сапун?
Ако използваният препарат или сапун за миене, не е твърде силен или абразивен, измийте със сапунена вода и веднага подсушете и омаслете.
Все пак знайте, че чугунените съдовете за готвене могат да достигнат 200°C за около 4 минути, а стават стерилни при 100°C,
затова не винаги е необходимо използването на препарати/сапун за миене.
Силните, абразивни препарати и метални четки (телени гъби) не се препоръчват, тъй като премахват сезонираният слой.

Ръжда ?! Без паника, не е развален.
Без защитният слой (сезониране), чугунът може да ръждяса.
Но е много лесно да се оправи. Изстържете ръждата, изплакнете, изсушете и омаслете с малко растително масло.
Ако проблемът продължава, ще трябва да отстраните напълно ръждата и да следвате инструкциите за повторно сезониране (по-долу).

Обновяване, ремонтиране.
Докато поддържате сезонацията, чугуненият съд ще бъде в добро състояние.
В даден момент, може да Ви се наложи сезониране на съдовете наново. Ако храната много залепва на повърхността или забележите наличие на ражда
или нехарактерно оцветяване, повторете процеса на сезониране:
* Измийте съдовете с гореща, сапунена вода и твърда четка. (Добре е да използвате препарат/сапун този път, защото се готвите да сезонирате наново).
* Изплакнете и изсушете напълно.
* Нанесете много тънко, равномерно покритие от растителна мазнина/масло, върху съдовете за готвене отвътре и отвън. Твърде много нанасяне на мазнината/маслото ще доведе до лепкаво покритие.
* Поставете алуминиево фолио върху долната част на фурната (не директно на дъното), за да уловите стичащите се капки мазнина.
* Задайте температура на фурната около 180°C – 200°C.
* Поставете съдовете с дъното на горе в средната част на фурната.
* Печете съдовете за най-малко един час. След това изключете фурната и оставете съдовете да се охладят във фурната.
* Съхранявайте съдовете на сухо място.
* Повторете, ако е необходимо.

Полезни съвети!
Газовите пламъци не трябва да се разпростират отстрани на съдовете.
Препоръчва се, размерът на дъното да е равен с размера на нагревателната зона.
Не използвайте в микровълнови фурни.
При пържене с много мазнина, пълнете чугунените съдове само на 1/3 от капацитета им.
Чугунените съдове LODGE са произведени в USA

Спецификации
Тегло (кг.) 3.4

Доставките се извършват от куриерски фирми "Спиди" или "Еконт Експрес", като цената на услугата се определя според избрания начин на доставка и теглото на поръчаната стока.

Официален анализ на куриерска фирма Спиди показва, че голяма част от съботните доставки на пратки до адрес са неуспешни, тъй като пратките не могат да бъдат доставени от куриерите, поради отсъствие на получателите.

По тази причина считано от 01.11.2018 г. Спиди въвежда допълнителна такса за доставка на пратки до адрес в събота в размер на 3.60 лв. (с вкл. ДДС) за пратка. Добавката ще се прилага за доставки само до адрес на получателя. Надбавката няма да се прилага за пратки до офис на Спиди.

В тази връзка, считано от 01.11.2018 г., Пазарувай Лесно ООД също ще начислява допълнително 3.60 лв. към транспортните разходи за поръчки с доставка до адрес на клиента в събота, ако изрично бъде посочено в поле коментар на поръчката.

* Цената на доставка се изчислява в реално време и се вижда в количката, при оформяне на поръчката.

* Срокът за доставка на територията на България е до 5 работни дни.

* Сроковете се отнасят за поръчки, направени до 15.00 часа. Срокът за доставка на поръчки, направени след 15.00 ч., се удължава с един работен ден.

* При извънредни обстоятелства и независещи от нас причини, сроковете за доставка е възможно да не бъдат спазени.

* Ако ние не сме в състояние да изпълним Вашата заявка, поемаме отговорността да се свържем с Вас и да Ви информираме. В случай че сте платили предварително, ние сме задължени да възстановим платената от Вас сума в срок от 5 работни дни.

 

ВНИМАНИЕ:

За да получите поръчаната от Вас стока, е необходимо да изберете точен адрес за доставка.

Ако желате да посочите друго лице за получател изберете и попълнете поле "Друго лице за доставка" и отново изберете точен адрес за доставка.

След като финализирате поръчката си, на електронния адрес, който сте посочили, ще получите имейл с номер на поръчка и цялата информация за нея.

Ако са необходими уточнения за условията или адреса на доставката, наш оператор ще се свърже с Вас по телефона.

 

ВАЖНО!

При получаване на пратката заплатете стойността на наложения платеж и задължително проверете целостта на стоката в присъствието на куриера, особено ако е чуплива!

Ако сте платили предварително по банков път или с кредитна карта, не дължите плащане на куриера. В този случай отворете пратката веднага след като я приемете. В случай че стоката е повредена, куриерът е длъжен да напише пред Вас двустранен протокол, който ще гарантира повторното изпълнение на поръчката Ви.

Свържете се с нас на телефон: 0888 805 120, или ни пишете на имейл: info@pazaruvai-lesno.bg, за да ни информирате за случая.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ

Посочването на непълни или неверни данни в профила на клиента прави поръчката невалидна и тя не обвързва www.pazaruvai-lesno.bg с изпълнение.

Лица под осемнадесет (18) години нямат право да поръчват алкохолни напитки и „Пазарувай Лесно“ си запазва правото да отказва такива поръчки.

Ако предварително платена стока е изчерпана, оператор на „Пазарувай Лесно“ се свързва с клиента и предлага нова дата за доставка или възстановяване на платената от клиента сума в срок от 5 работни дни.

 

ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНА СТОКА

Всеки потребител има правото да върне поръчаната стока в срок от 14 работни дни след получаването й, ако стоката отговаря на следните условия:

  • не е ползван;
  • няма механични повреди;
  • с оригиналната си опаковка е и има търговски вид;
  • придружена е от приложената гаранционна карта, съпътстващите я документи и аксесоарите, с които е била получена.

Купувачът трябва да се свърже с оператор на „Пазарувай Лесно“ на телефон 0888 805 120 или 0899 981 382 и да съобщи за отказа си. „Пазарувай Лесно“ ООД се задължава да възстанови заплатената за стоката сума в срок от 5 работни дни от датата, на която тя е получена обратно, или да я подмени. При направена покупка с карта, връщането на суми е с кредитна транзакция по картата, с която е направена покупката. Разходите по транспортирането са за сметка на купувача.

В случай че клиентът получи стоката във вид, несъответващ с условието за доставка, или друга стока, различна от поръчаната, „Пазарувай Лесно“ ООД подменя стоката, като поема разходите по доставката, или възстановява платената от клиента сума.

При установяването на дефект след изтичането на 14-дневния срок и преди изтичането на гаранционния срок, купувачът може да даде стоката за ремонт в сервиз съгласно гаранционните условия на съответната фирма производител.

За всички въпроси и препоръки, свързани с продуктите, доставката и заплащането или с използването на сайта, моля, свържете се с наш оператор на тел.: 0888 805 120 или 0899 981 382, или ни пишете на имейл: info@pazaruvai-lesno.bg.

5 1

Други продукти от Lodge, САЩ